Srđan Benini: U blizini Rima zabrana kretanja biće pomerena sa 26. aprila na prvi maj

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.04.20. | 08:23

Teniski trener iz akademije “Piccardi&Knapp” svojevremeno je trenirao sa Nenadom Zimonjićem!

Pandemija, koju je izazvao virus korona, ima i po neku dobru stranu. Sklapju se nova poznanstva, prijateljstva… sa nekim divnim ljudima, makar i preko društvenih mreža odnosno savremenih sredstava komunikacije. Jedno od takvih je sa teniskim trenerom Srđanom Beninijem.

Zbog ratnih dešavanja u bivšoj Jugoslaviji otišao je u Južnoafričku republiku. Sada živi u Italiji, blizu Rima. Radi za “Piccardi&Knapp” teniski tim. Akademija je poznata po radu sa teniserkama i trenutno ima tri teniserke koje su među 300 najbolje rangiranih.

Izabrane vesti

 Inače, Srđan je trinaest godina proveo je u beogradskoj Crvenoj zvezdi, jedan od poznatijih saigrača bio mu je sadašnji selektor naše teniske reprezentacije Nenad Zimonjić. Dobro poznaje i teniserku Aleksandru Krunić koja je trenirala na istim terenima. Međutim, da se vratimo virusu korona i stanju oko Rima.

“Realno, stanovnici mesta u kome živim su dobro prošli. Imalo je do 40 inficiranih, na žalost četvoro je preminulo. Svi su imali hronične bolesti ili su bili u starijoj dobi. Zabrana kretanja važi do 26. aprila, ali mislim da će pomeriti posle 1. maja. Zbog praznika kad Italijani vole da odu na izlete”, kaže Benini.

Šta tačno podrazumeva zabrana kretanja?
“Samo jedan član iz porodice može, u svom delu grada, da ode do supermarket, apoteke i to do 200 metara udaljenosti. Moja sestra živi osam kilometara daleko od mene, bez pismene dozvole ne mogu da odem u posetu. Nije uveden policijski čas, niko ne provocira policiju i vojsku, a ljudi su prilično disciplinovani. Nose se maske, a rukavice dobijamo na ulazu supermarketa. Za starije stanovnike zaista je organizovana odlična logistika. Uredno se snadbevaju sa hranom, lekovima, hemijom…”.

Kakve ekonomske mere je preduzela italijanska vlada?
“Pa ne plaćaju se troškovi režije, stanarine, krediti…Potom, uputili su pomoć od 600 evra sportistima, trenerima koji su trenutno ostali bez posla. To nije dovoljno za naše uslove života, ali mislim da je novčana pomoć već stigla”.

Vi živite na 60 kilometara od Rima gde nije loše stanje kad se uporedi sa Lombardijom?
“Neki podaci govore da se u Lombardiji dnevno inficiralo oko 7.000 ljudi, sad je opalo na 4.000. Broj preminulih u jučerašnjem danu je 369. Nadam se da će se ova pošast zaustaviti. Kao i u svim državama i u Italiji se politika uvukla u celu priču, ali nadam se da će pandemija stati. Do tada veliki pozdrav Srbiji i čitaocima vašeg portala”, zaključio je teniski trener Srđan Benini.  

PIŠE: Đurđe Mečanin
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com    


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara