NAJAVA DANA (sreda, 11. mart): Građani fokusirani na Tobdžije, Dortmund na Parku prinčeva, a Liverpul čeka Atletiko na Enfildu

Vreme čitanja: 4min | sre. 11.03.20. | 08:00

Pogledajte koji nas najinteresantniji sportski događaji očekuju danas

MAN. SITI – ARSENAL, 20.30
(Fudbal, Engleska 1)

Premijer liga više nije u fokusu Mančester Sitija, važniji im je revanš meč sa Realom u Ligi šampiona. Možda je i to delimično objašnjenje za poraz u derbiju sa Junajtedom na Old Trafordu (0:2). U ovaj duel za razliku od Arsenala ulaze rasterećeni svesni da je titula sada nedostižna. Arsenal je pod većim pritiskom, s obzirom da juri mesto koje vodi u kvalifikacije za Evropu. Topdžije su ipak u dobroj formi, poslednji poraz pretrpeli su krajem decembra, a nisu gubili ni prethodnih 11 gostovanja ako se posmatraju sva takmičenja. Ipak, Građani su dobili poslednjih šest međusobnih duela ukupnim rezultatom 17:2, dok su na Etihadu dobili svaki meč sa ovim rivalom od 2016. godine.

Izabrane vesti

LIVERPUL – ATL. MADRID, 21.00
(Fudbal, Liga šampiona)

U roku od samo nedelju dana Liverpul je eliminisan iz FA kupa, prekinuo seriju mečeva bez poraza u prvenstvu, i najzad poražen u prvom duelu u Madridu od Atletika minimalnim rezultatom. Za razliku od njih Španci su podigli formu u odnosu na prvi deo sezone i trenutno su u seriji od šest mečeva bez poraza. Atletiko će se sada braniti kao da mu život od toga zavisi, što ruku na srce za njih i nije problem, Liverpul će naravno morati da napada, međutim treba imati u vidu da su Englezi na svakom od ukupno sedam duela odigranih sa Madriđanima primili gol.

PSŽ – DORTMUND, 21.00
(Fudbal, Liga šampiona)

Oba gola u prvom duelu koji je dobio Dortmund postigao je Norveški vunderkind Haland, ali se Nejmar pobrinuo da Parižani postignu dragoceni gol na strani. Obe ekipe su u izvanrednoj formi. PSŽ ima 12 bodova prednosti u odnosu na Marselj na čelu tabele, dok Dortmund zaostaje za vodećim Bajernom četiri. I jedni i drugi igraju napadački fudbal tako da bi golove na obe strane morali da vidimo i ovog puta. Dortmund je neporažen u duelima sa PSŽ-om, s obzirom da su pre pomenutog odigrali i dva meča u Ligi Evrope 2010. Oba puta bilo je nerešeno.

M’GLADBAH – KELN, 18.30
(Fudbal, Nemačka 1)

Jarčevi su na poslednjih pet utakmica poraženi jedino od Bajerna, a od tada su s 5:0 tukli Hertu, zatim Šalke sa 3:0, pa konačno Paderborn u 25. kolu Bundeslige. M’gladbah u ovaj susret ulazi nakon poraza od Dortmunda, što s moralne strane nikako nije dobro za domaćina. Ako se vratimo u septembar, setićemo se ljutog otpora Kelna, ali i minimalca za M’gladbah kome je pogodak u 79. minutu poništen zbog signaliziranog ofsajda.

LEH. GDANJSK – PJAST, 18.00
(Kup Poljske, četvrtfinale)

Ekipa iz Gdanjska je uoči ovog meča sa Zaglebjem odigrala za konačnih 4:4 u 26. kolu šampionata. Nedavno su s minimalcem dobili Pjast koji će dati sve od sebe da se osveti, što nije isključeno budući da su gosti trenutno drugoplasirana ekipa u šampionatu. Dakle, sve je moguće, na šta dodajemo kladilačku statistiku u kojoj stoji da od 2018. godine na ovaj par dolazi 0-2, ali i NG igra.

TEPLICE – LIBEREC, 17.00
(Fudbal, Češka 1)

Četiri dobijene utakmice u nizu Liberecu daju pravo da kidiše na plasman bolji od trenutne sedme pozicije. Teplice su na 12. mestu, ne ide im dobro u poslednje vreme, a Liberec ih je savladao u oktobru u Kupu sa 2:0. Imajući u vidu da je Liberec u 24. kolu sa 4:0 savladao Opavu, teško je verovati da će se Teplice sačuvati od ambicija gostujuće ekipe.

SOČI – ORENBURG, 17.30
(Fudbal, Rusija 1)

Soči se davi na dnu tabele, a Orenburg bi na sve načine hteo da se distancira od fenjeraške trojke od koje ga deli tek jedan bod više. Da Soči ume da ogrebe osetio je Ural u prošlom kolu, a pošto je Orenburg s ovim timom u avgustu odigrao za konačnih 1:1 treba očekivati vrlo neizvesnu utakmicu. Naravno, valja znati i da je Soči sa samo dve pobede na svom terenu ubedljivo najtanji domaćin u ligi.

MALATIJA – TRABZON, 18.00
(Fudbal, Turska 1)

Trabzon, Galatasaraj, i Sivas imaju po 49 bodova, pa podjednako gaje ambiciju da ugroze vodeći Bašakšehir koji ima 52 osvojena boda. Gosti su s utakmicom manje u odnosu na pomenute rivale već sada u prilici da naum sprovedu u delo i to preko Malatije koja nakon niza poraza iz protekle utakmice ima X protiv Konje. Gostujući Trabzon je dakle favorit, a kladilački valja znati da 3+ tip na ovaj par neometano prolazi od marta 2018. godine.

NIŽNJI NOVGOROD – DIŽON, 17.00
(Košarka, osmofinalni meč Lige šampiona)

Francuzi su prvu utakmicu dobili sa 88:73, pa ruska ekipa mora da ih juri. Dižon je na toj utakmici dobio sve četiri deonice igre, a Nižnji Novgorod je potpuni debakl doživeo u poslednjem periodu igre kada su domaći postigli 10 poena više. Inače, Dižon je nakon ovog meča u nacionalnom šampionatu igrao derbi sa Monakom koji ga je savladao sa 80:67. Imajući u vidu da je Nižnji trenutno u minus fazi, odnosno tek na desetoj poziciji VTB lige, treba očekivati nešto sigurniji nastup Francuza.

BEŠIKTAŠ – TURK TELEKOM, 18.00
(Košarka, osmofinalni meč Lige šampiona)

Turk Telekom je dobio prvi meč sa 89:78, a Bešiktaš je zatim pokušao da se suprotstavi Željku Obradoviću, ali je naš trener u uzbudljivom meču 22. kola nacionalnog šampionata uspeo da slavi s tesnih 73:74. Dakle, ova utakmica shodno takvim vatrenim partijama obećava puno, uz opasku da Bešiktaš od Turk Telekoma zvaničan meč kod kuće nije izgubio još od januara 2014. godine. Naravno, u ovaj skor nismo uračunali prijateljski meč iz septembra meseca koji je Telekom dobio nakon produžetaka.

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara