Tošić dobio dve ponude! Kairat ili Kinezi vode Bambija posle večitog derbija

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.02.20. | 13:38

Izgleda da iskusni vezista napušta Humsku

Bliži se, po svemu sudeći, rastanak Partizana i Zorana Tošića. Iskusni vezista, sa statusom zamenika kapitena, dobio je dve unosne ponude i kako sad stvari stoje velike su šanse da napusti crno-bele posle 162. večitog derbija.

Za popularnog Bambija interesuje se Kairat iz Kazahstana, a na stolu je i ponuda od neimenovanog kineskog kluba. Obe su sjajne sa finansijske strane i sve ukazuje da bi nekoliko meseci pre zvaničnog isteka saradnje sa osvajčem Kupa Srbije mogao da promeni sredinu.
Istina je da imam ponude iz Kairata i iz Kine, ali nisam još odlučio. Do kraja meseca ću videti“, predočio je Zoran Tošić, komentarišući dešavanja u zemljama u kojima prelazni rok i dalje traje.

Izabrane vesti

Tošiću 30. juna ističe postojeći ugovor sa crno-belima, što znači da bi Parni valjak trebalo da zaradi određenu sumu novca na ime obeštećenja. Mada je i to pitanje, s obzirom da uprava nije izmirila sve obaveze prema krilnom fudbaleru – u jednom  trenutku iznosile bezmalo 1.000.000 evra – pa ne bi trebalo isključiti oproban recepet u vidu oprosta dugova u zamenu za čiste papire ili neki drugi model rastanka.

Čelnici Partizana imali su ideju da pokušaju da zadrže Zorana Tošića i po isteku saradnje projektovane do kraja sezone. Za tu opciju bio je i sam bivši reprezentativac. Prema određenim informacijama, prvi sastanak u vidu opipavanja pulsa, nije prošao kako su igrač i rukovodioci zamislili, došlo do je razmimoilaženja u stavovima, a kako su situaciju izdaleka pratili Kairat i Kinezi, rešili su da reaguju i ponude uslove kojima bi privoleli Bambija da se opet otisne u inostranstvo.

Kairat čak nudi ugovor na dve godine, što je opcija koja se i te kako sviđa Tošiću. Ima nagoveštaja da će zadužiti dres ekipe koju je prošle godine, takođe posle nekoliko uvodnih prolećnih kola, pojačao Nebojša Kosović. Naravno, čeka se i zvanična odluka kad će biti nastavljena Superliga Kine, a u skladu s tim će tamošnji poslodavci delovati i staviti pred Bambija bolje uslove od onih koje ima na crno-beloj strani Topčiderskog brda.

Zasad je izvesno samo da Zoran Tošić neće žuriti prilikom odlučivanja. Početak kineskog prvenstva je neizvestan, trka u Kazahstanu počinje 7. marta, pa je jasno da će posle subotnjeg gostovanja u Senti, te vanrednog kola sa Proleterom u Humskoj, biti na raspolaganju treneru Savu Miloševiću i za 162. večiti derbi, 1. marta na stadionu „Rajko Mitić“.

 A posle – verovatno put Azije.

(FOTO: Star sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara