Natho je realan: Daj da odbranimo drugo mesto! Niko nije grizao za pobedu

Vreme čitanja: 4min | pon. 02.03.20. | 12:57

Partizanov vezista o dešavanjima sa derbija

Može im se zameriti na načinu igre, manjku agresije, činjenici da nisu stvorili nijednu šansu, ali... Makar su u Humskoj pošteni i priznaju da njihovo izdanje u derbiju nije ličilo ni na šta.

Trener Savo Milošević nije imao objašnjenje za „izostanak energije i koncentracije“, štoper Bojan Ostojić začudio se zašto su crno-beli „čuvali rezultat na kraju kad zaostaju 11 bodova”, a vezista Bibars Natho ukazuje da Partizan ima preča posla od zaluđivanja da juri titulu, jer najpre mora da povede računa da sačuva drugo mesto na tabeli.

Izabrane vesti

Iako suštinski ne donosi ništa, jer u kvalifikacije za Ligu Evrope svakako idu dva tima plasirana iza šampiona, nije svejedno na kojoj će poziciji završiti Parni valjak. Bilo bi poražavajuće za navijače ako bi skliznuo za jedno mesto, što uopšte nije nemoguće, jer mu se Vojvodina primakla na samo jedan jedini bod.

Za razliku od mnogih u Humskoj, Natho je svestan opasnosti.
Jeste u odnosu na večitiog rivala jeste velika, ali moramo da nastavimo da se borimo, zadržimo stil, vratimo se onome po čemu smo bili prepoznatljivi jesenas. Sada je primarno da očvrsnemo drugu poziciju, a onda da vidimo možemo li i kako da napadnemo više“, predočio je Izraelac posle 162. večitog derbija.

Na njemu crno-beli nisu izgledali ni izbliza odlučno kao u prethodnom, kad su na svom stadionu visokim presingom, zalaganjem i požrtvovanošću stekli uslove da zgrabe šanse u finišu. Ovoga puta prilike maltene nisu ni imali.
„U prvom poluvremenu nismo igrali dobro, nismo našli najbolju opciju da poboljšamo napad. U drugom smo bili bolji, ali smo i u prvom imali nekoliko kontranapada, s tim da očigledno nismo bili dovoljno koncentrisani. Za ovakvu utakmicu nije potrebna dodatna motivacija da bismo rekli da je neko više ili manje inspirisan. Oba tima su više želela da ne izgube, zato je na kraju završeno nerešeno“.

Povoljna okolnost za Partizan je što u 180 minuta odmeravanja snaga sa Crvenom zvezdom ove sezone nije primio golo. Dobra polazna osnova pred naredni derbi, takođe na stadionu „Rajko Mitić“, u plej-ofu.
„Svaki derbi je priča za sebe. Niko ne može reći šta će biti u sledećem. Ovo je fudbal, nepredvidiv je. Ako uđemo koncentrisani i budemo igrali našu igru, imamo šansu za pobedom, ali polako... Mnogo toga je pred nama“, upozorava iskusni vezista na mečeve sa Radničkim i Voždovcem, između kojih će se smetiti odložen duel osmine finala Kupa Srbije.

Partizan se, jednostavno, nije nametnuo, iako je gostovao timu koji je nedavno promenio trenera, uveo dva mlada igrača u prvih 11.
Dejan Stanković nas nije iznenadio. Sve smo to i očekivali, stručni štab nam je na to ukazao. U prvom poluvremenu su nas crveno-beli zatvorili, nisu nam dali da igramo, dok smo u drugom poluvremenu našli rešenje za igru, ali nije bilo dovoljno“.

Jedna od najvećih zamerki Grobara prvotimcima je što njihov tim nije napao. A ima ogroman bodovni zaostatak. Nije baš ni da se Crvena zvezda pretrgla u atacima, ali je bila bliža golu, stvorila više obećavajućih situacija, mada je opšti utisak javnosti da su Dejan Stanković i Savo Milošević išli na „nulu“.
„U pojedinim trenucima mi se činilo da nijedan tim nije grizao za pobedu, već da su oba bila zadovoljna ovim rezultatom“.

Možda bi Parni valjak bio za nijansu opasniji da je mogao da računa na Zorana Tošića, ali je iskusni vezista u sedmici derbija otišao u Drugu ligu Kine.
Žao mi je, jer mi je, pre svega, prijatelj i uživao sam da igram na terenu sa njim. Šta da kažem osim da nisam srećan zbog toga, ali takav je fudbal. Želim mu sve najbolje u svim segmentima. A mi moramo i bez njega“, sleže ramenima Bibars Natho.

PETROVIĆ JAUKAO, A NIŠTA MU NIJE BILO...

Partizanovi fudbaleri su na 162. večitom derbiju zaradili sedam žutih kartona (od toga, jedan rezervni golman Nemanja Stevanović na klupi), imali su šta da prigovore Lazaru Lukiću, ali teško da je baš arbitar iz Resnika krivac za lošu partiju crno-belih, iako je često prekidao igru i svirao čak 43 faula.
Nisam ljut na sudiju, bio je staložen i pristojan. Samo sam u jednoj situaciji bio ljut kada je igrač kojeg je Suma (Njegoš Petrović, op. au), navodno, udario laktom jaukao, a kad su svi uskočili da se svađaju, digao se i šalio se sa svojom klupom, jer mu suštinski nije bilo ništa. To je derbi, pun emocija“, objasnio je Natho.

(FOTO: Star sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara