(© MN Press)
(© MN Press)

Predsednik države odlikovao Bibarsa Natha

Vreme čitanja: 1min | čet. 07.09.23. | 11:05

Partizanov vezista u društvu Baraka Obame i Angele Merkel

U nedelju još jedan gol za Partizan, u sredu medalja u Jerusalimu. Za sve što radi u crno-belom dresu Bibars Natho je odavno dobio naklonost navijača, a za učinjeno u opremi Izraela je stigla nagrada kakva se dodeljuje jednom u životu. Iskusni vezista je odlikovan Presedničkom medaljom, priznanjem koje se smatra najvećim državnim priznanjem u Izraelu.

Natho je na svečanosti u glavnom gradu primio medalju iz ruku predsednika Ajzaka Hercoga, na osnovu svega što je zarad popularnosti fudbala i sporta uopšte uradio tokom profesionalne karijere. Nartočito u dresu reprezenatcije, za koju je odigrao 88 utakmica i postigao četiri gola. Bio je kapiten državnog tima i to kao prvi Čerkez kome je to zvanje pripalo.

Izabrane vesti

Natha je za ovu nagradu preporučio Šino Zuares, predsednik Fudbalskog saveza Izraela, ceneći sve šta je iskusni vezista uradio za reprezentaciju iz koje se povukao početkom ove godine.

Kakav je značaj Presedničke medalje časti, kako glasi pun naziv priznanja, pokazuje podatak da se dodeljuje od 2012. i da je dosad završila na 26 adresa. Između ostalih, dobili su je Henri Kisindžer, Zubin Mehta, Barak Obama, Angela Merkel, Miloš Zeman, Džo Bajden...

U čast proslave 75. godišnjice države, odlučeno je da se medalja pokloni širem krugu ljudi, a Natho je izabran sa još 12 ljudi koji su ponašanjem i delovalnjem promovisali Izrael u najboljem izdanju prethodnih godina.


tagovi

Bibars NathoFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara