Unai Emeri (©Reuters)
Unai Emeri (©Reuters)

Predsedniku Viljareala se omakla psovka, Emeri tvrdi: Ponuda koju nisam mogao da odbijem

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.10.22. | 18:10

Iznenadni odlazak iskusnog trenera zatekao rukovodstvo Žute podmornice

Kao grom iz vedra neba, Unai Emeri doneo je odluku da napusti Viljareal i vrati se u Englesku, gde će posle Arsenala voditi Aston Vilu.

Trofejni strateg u Birmingemu će zameniti otpuštenog Stivena Džerarda, dok će njegovo mesto na klupi Žute podmornice preuzeti iskusni Kike Setjen. Odluka da angažuju 64-godišnjeg trenera koji više od dve godine nije radio (od otkaza u Barseloni) jasno pokazuje da su u Viljarealu bili zatečeni Emerijevom odlukom. Govorio je o tome i prvi čovek kluba, Fernando Roć, kom se čak omakla psovka.

Izabrane vesti

"Sj***o nas je", svestan je predsednik Viljareala, ali je ostatak njegovog obraćanja medija, ipak, bio u prijateljskom tonu.

"Došlo je do raskida ugovora na trenerovu štetu. Ispunio je ugovor i zbog toga mu se zahvaljujemo na trudu i profesionalizmu, imali smo odličnu saradnju", istakao je Rođ.

Viljareal je za obeštećenje dobio oko 6.000.000 evra, a Emeri će prvi trening u novom klubu održati 1. novembra, pošto čeka izdavanje radne vize.

"Razumemo da je razmišljao kao profesionalac i zbog toga prihvatio ponudu. Ona je stigla kao plod njegovog rada, zbog čega smo i mi počastvovani. Lepo smo se rastali, ali uhvatio nas je na krivoj nozi. Nismo ovo očekivali, ali mi koji ostajemo moraćemo da nastavimo dalje. Emeriju želimo sve najbolje", poručio je predsednik trenutno sedmoplasiranog tima Primere.

Emeri je sa Viljarealom osvojio Ligu Evrope 2021. i izborio učešće u Ligi šampiona prošle sezone, zbog čega je pre godinu dana odbio poziv prebogatih novih vlasnika Njukasla. Ovaj put se nije dugo razmišljao.

"Radi se o ličnoj i profesionalnoj odluci. Od kuće sam otišao sa 24 godine i posvetio se svetu profesionalnog fudbala sa svim posledicama koje on nosi. Viljareal je prethodne dve godine bio moja kuća, ne moj klub, već kuća jer sam zaista bio fenomenalno prihvaćen. Osećao sam podršku veću nego igde. Osvojili smo zajedno Ligu Evrope i igrali polufinale Lige šampiona, ali svaki put dođe do kraja. Moj se bližio kraju, pošto je ugovor isticao sledećeg juna. Smatram da sam morao da prihvatim ovu ponudu kao sportski izazov i drugačiji projekat, U Viljarealu sam osetio strast, ali odluku sam doneo kao profesionalac, hladne glave", rekao je Unai Emeri u svom obraćanju medijima. Poslednjem uoči povratka na Ostrvo.

Sa Arsenalom je stigao do finala Lige Evrope, u kom je poražen od Čelsija 1:4, ali nije uspeo da vrati Tobdžije među vodeće klubove u Premijer ligi. S Aston Vilom ga, po trenutnom stanju stvari, čeka drugačiji izazov - borba za opstanak.


tagovi

ViljarealAston VilaUnai Emeri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara