Luis Suarez (©Reuters)
Luis Suarez (©Reuters)

Prekid saradnje sa Suarezom izbija Barsi 28.000.000 iz kase

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.08.20. | 11:37

Godišnja plata Urugvajca iznosi 14.000.000 evra neto, bruto troškovi duplo veći

Posle šest godina romanse Barselona i Luis Suarez se sigurno neće rastati u ljubavi, a ukoliko katalonski tim odluči da prekine saradnju sa Urugvajcem moraće debelo da plati igraču koji je u poslednjoj godini ugovora. Cifra je 14.000.000 evra neto, koliko iznosi Pistolerova godišnja zarada, a bruto troškovi Katalonaca iznosili bi duplo više.

Ronald Kuman je došao u klub i kratkim telefonskim razgovorom dužine manje od minuta objasnio napadaču na ne računa na njega i da može da pakuje kofere. Tako se ne postupa sa legendom kluba, čovekom koji je za šest godina na Kamp Nou zavredio zvanje trećeg najboljeg strelca u istoriji Barselone...

Izabrane vesti

Nekadašnji fudbaler Ajaksa i Liverpula ostaće sa ekipom i saigračima dok priča ne dobije konačan epilog, odnosno dok ne usledi poziv predsednika Bartomeua. Prema pisanju britanskog Gola urugvajski reprezentativac ne bi imao ništa protiv da ostane na najvećem španskom stadionu i predstojeću sezonu provede kao napadačka opcija sa klupe. Ali to ne deluje kao realna opcija jer je Kuman rekao svoje.

Barselona ima dve opcije. Da ga ostavi u zapećku čitave sezone i uredno mu isplaćuje zaradu na nedeljnom nivou, ili da mu kaže zbogom i odmah uruči čitavu godišnju platu. Tu je i treće, za obe strane najisplativije rešenje. Izvori bliski pomenutom britanskom mediju tvrde da je Suarez spreman i na kompromis povodom prekida saradnje, kako bi se osvrnuo na budućnost i opcije koje ona donosi.

Lucidni špic bi sigurno pristao i na nešto manju svotu od 14.000.000 kako bi dobio status slobodnog igrača. Tada bi sa svojim menadžerskim timom mogao bezbrižno da razmatra ponude evropskih velikana, koji su svesni da je i u 33. godini života Urugvajac spreman i sposoban da proizvodi magiju van i unutar protivničkog šesnaesterca. Ali u Barseloni se poslednjih dana sve vrti oko Lionela Mesija, pa će Suarez ipak morati još malo da sačeka na rešavanje svog statusa...


tagovi

Luis SuarezLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara