Daglas Kosta i Gabrijel Barbosa Gabigol (©Reuters)
Daglas Kosta i Gabrijel Barbosa Gabigol (©Reuters)

Prekretnica za Gremio protiv bivšeg trenera, Flamengo koristi pojačanje iz Mančester Junajteda

Vreme čitanja: 3min | sre. 25.08.21. | 22:55

Kup Brazila: Noćas u Porto Alegreu Trikolori dočekuju rivala iz Rio de Žaneira u sklopu prvog meča četvrtfinala

Nekadašnji finalisti i višestruki šampioni ponovo su se na putu do uspeha našli jedan naspram drugog. Ovoga puta Gremio i Flamengo odmeravaju snage u četvrtfinalu Kupa Brazila, a prvi meč na programu je noćas (02.30) u Porto Alegreu. Utakmica predstavlja ponovni susret Renata Gauča sa navijačima Gremija, ali sada u bojama rivalske ekipe, tri meseca pošto je napustio klub posle pet godina provedenih na klupi Trikolora. Gremio ulazi u duel sa željom da preokrene sezonu. Tim se i dalje nalazi u zoni ispadanja šampionata Brazila.

Ovo je prvi sukob između Gremija i Flamenga otkad je Renato Gaučo napustio Južni Rio Grande i preuzeo kormilo Mengaa. Po povratku na Gremio Arenu i Porto Alegre u sklopu prve utakmice četvrtfinala, kormilar ekipe iz Rio de Žaneira ima sve propratne faktore na svojoj strani da pobedi u duelu sa još jednom legendom Trikolora, Luizom Felipeom Skolarijem. Prema statistici, favorit je Mengao, a to opravdava sa osam utakmica bez poraza protiv Gremija, sa naglaskom na ubedljivu pobedu od 5:0 u polufinalu Kopa Libertadores 2019. godine. Sastav sa Marakane na putu do četvrtfinala je eliminisao drugoligaša Koritibu i ABC, člana Serije D, postigavši 10 golova dok je svoju mrežu uspeo da sačuva netaknutom. Gremio je, u međuvremenu, eliminisao Braziliense i Vitoriju, postigavši šest i, kao i njihov noćašnji rival, ne primivši nijedan gol.

Izabrane vesti

02.30: (4,00) Gremio (3,30) Flamengo (1,90)

Trikolori na noćašnji duel dočekuju u najboljem trenutku po njih u poslednja dva meseca. Iako su još u zoni ispadanja u Brazileirau, ekipa Luiza Felipea Skolarija proteklog vikenda konačno je uspela da ostvari drugu vezanu pobedu, i tako priđe na tri boda razlike od prvog tima iznad crte. Utakmica protiv Flamenga mogla bi da predstavlja konačnu prekretnicu koja je timu preko potrebna u sezoni.

Za prvi meč, Felipao još ne zna da li će moći da računa na defanzivca Pedra Žeromela, dok bi se sa druge strane, Fereira mogao naći u protokolu prvi put od 10. jula, kao i Argentinac Kaneman, koji je ponovo dostupan posle dužeg perioda oporavka. Tijago Santos i Vanderson imaju pravo nastupa pošto su odslužili suspenziju proteklog vikenda u meču protiv Baije. Ofanzivni vezni red i na ovom susretu sačinjavaće Daglas Kosta, Alison Freitas i Paragvajac Matijas Vilasanti, dok će najistureniji u formaciji biti dobro poznati Kolumbijac i povratnik u ekipu Trikolora, Migel Anhel Borha. Uz izvestan povratak Žeromela i Kanemana, kapitenska traka ne bi trebalo da ostane kod Rafinje, ali nekadašnji bek minhenskog Bajerna i dalje ostaje jedan od stubova trobojnog tima u pokušaju da se spasi sezona.

Uz Atletiko Mineiro, Flamengo je jedan od retkih brazilskih klubova koji se još takmiči u nacionalnom Kupu i Kopa Libertadores, a još je i u igri za nacionalni šampionat. Istina, sa 10 bodova zaostatka upravo za Petlovima iz Belo Orizontea. Novo pojačanje Mengaa Andreas Pereira, mogao bi ove noći da debituje za svoj novi klub. Trener Renato Gaučo poveo je vezistu u Porto Alegre. Andreas je tokom utorka normalno trenirao sa ekipom, predstavljen je u ponedeljak i bio je uzbuđen zbog mogućnosti debija. Pereira je odigrao predsezonu sa Mančester Junajtedom i u dobroj je fizičkoj kondiciji.

Osim njega, Gaučo će imati još dva pojačanja, beka i reprezentativaca Čilea Maurisija Islu i urugvajskog vezistu Danijela Araskaetu, koji nisu bili deo protokola na prethodnom okršaju sa Searom, jer su pokazivali znake zamora mišića. U timu je ponovo i Tijago Maija, oporavljen od posledica Kovida-19. Na golu će stajati standardni čuvar mreže Dijego Alves, ispred njega sledi štoperski par koji čine Leo Pereira i Bruno Vijana, dok će se u napadu ponovo naći Bruno Enrike i prva zvezda tima, Gabrijel Barbosa Gabigol. Ipak, Flamengo neće moći da računa na prisustvo Renea, Rodriga Kaja i Pirisa da Mote.

Flamengo u ovom pohodu juriša ka četvrtom trofeju Kupa, dok Gremio pokušava da se domogne svog petog, kojim bi se izjednačio sa Kruzeirom kao najtrofejnijim klubom u ovom takmičenju. Revanš duel zakazan je za 15. septembar na čuvenoj Marakani.

BRAZIL, KUP - ČETVRTFINALE (PRVI MEČEVI)

Sreda

23.55: (1,95) Atletiko PR (3,15) Santos (4,00)

Četvrtak

02.30: (4,00) Gremio (3,30) Flamengo (1,90)

02.30: (2,00) Sao Paulo (3,05) Fortaleza (4,00)

Petak

02.30: (3,80) Fluminense (3,25) Atletiko Mineiro (1,95)

*** kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Južna AmerikaFlamengoGremioKup BrazilaLuiz Felipe Skolarirenato gaučo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara