Komentari na vest

PRELAZZI: Il ritornello

В

Види

pre gotovo 3 godine

Прелевићу, не може више да се чита твој текст од придева, прилога, синонима кићења текста, знамо сви да си "технички исправан" упристи мало! Све најбоље
i

iahdyi

pre gotovo 3 godine

Italija, moja domovina!
S

Ssl

pre gotovo 3 godine

Iskreno, Preleviću, mislio sam da ti nisi žrtva jugonostalgičarskog ponora, ali eto, očigledno sam pogrešio.
@

@ssss

pre gotovo 3 godine

Na svim velikim takmicenjima kada nema nase repke (a uglavnom je nema)uvek navijam za Italiju.Ova Italija sa Mancinijem ima dusu.Nadam se da ce doci do samog kraja.Isto zelim i Nemcima pa da gledamo dve najvece evropske fudbalske sile u zavrsnici.
O

Ospiti

pre gotovo 3 godine

Atmosfera se usijala u Italiji, na poslu, na ulici, u kući, kao da smo na stadionu non stop... Ne vide Italijani sebe kao najbolju ekipu, ali se nadaju i veruju da mogu. Utakmicu sa Švajcarskom sam proveo na slavnom trgu Ponteroso, u svačijem, a ipak najviše italijanskom Trstu. Pripit, ali beskrajno simpatičan lokalac, nazdravlja samnom, vidno ponosan zbog savršenog izgovara "SERGEJ MILINKOVIĆ SAVIĆ!" i odmahuje glavom u neverici što takav igrač ne igra na evropskom. Do nas grupa Albanaca, samo jedan navija za Italiju i glasno proziva ostale da idu u Švajcarsku ako im se in sviđa rezultat. Stiže savršen Spritz aperol, napravljen od strane barmena koji će zauvek da kotrlja r, kao većina njegovih zemljaka sa dalekog istoka. Sve je to današnja Italija, mešavina ljudi sa svih strana sveta koja pokušava da zameni omladinu Italije koja je u Londonu, Sidneju, Berlinu, a u stanovima bake i deke čekaju nedelju i taj telefonski poziv od svojih unuka, zvuči poznato? Zbog toga i jeste euforija, sutradan, na poslu, sve je bilo ok, svi su razgovarali o fudbalu, a uspeh Lokatelija, Manćinija, Spinacole i ostalih podstakao je kolege da makar taj dan budemo efikasni kao kolege iz Južne Koreje, čije su veštine i marljivost odvele brodogradnju daleko od Trsta, La Specije i Djenove. Kasnimo 6 meseci sa početkom izgradnje, ali "alta qualità!", to se očekuje od nas, potresan govor drži 70-ogodišnji vlasnik dizajnerskog studija koji je nekada konstruisao čitave brodove, a danas samo sitne delove u beskrajnoj slagalici multinacionalne kompanije. Gotovo potrešen svaku rečenicu počinje sa "noi italiani" a onda se doseti i kaže da sam i ja njihov jer "čovek je odande odakle mu je žena". Danas je dan za odmor, ceo grad je na plaži ali polovina će oko 5 da krene kućama i stvori saobraćajni kolaps. Fudbal je čudesna dopuna života, i ima neviđenu moć da povezuje ljude a vrlo lako sklizne i u polja sa kojima naizgled nema veze. Zbog toga sam večeras svim srcem uz Italiju, a idući put, nadam se, uz svog heroja iz detinjstva, kada sam za svaki svoj, iole pristojan, potez uzvikivao "Piksi!!!" da me čuje ceo blok 11c, stari Merkator i po mogućstvu Fontana. Sportski pozdrav!
g

gostic

pre gotovo 3 godine

Jaci mi je tvoj komentar od teksta
R

Rsrsrs

pre gotovo 3 godine

Свака част на коментару, одличан опис Италије, а кроз њега на неки начин и Србије, зар не?
G

Gost11

pre gotovo 3 godine

Svaka čast na komentaru!
V

Volim fucu

pre gotovo 3 godine

Bravoooo
S

Simao

pre gotovo 3 godine

Itekako ide crno na plavo. Pogledaj Preleviću dresove prvaka Italije.