Komentari na vest

PRELAZZI: Jedini klub protiv VAR-a

ž

žare11

pre 6 meseci

kad napiše "Mala digresija:" , a dve trećine teksta mu velika digresija...
P

Popsi

pre 6 meseci

Fudbal bi bio mnogo atraktivniji kad bi se kao u košarci i drugim sportovima štopovalo vreme. Ne znam zašto nikada niste pisali o tome, ali aktivno vreme za samu igru je sve manje i manje zbog VAR-a, zbog odugovlačenja itd. Takođe bi moglo da se promeni pravilo o ofsajdu. Ono merenje u milimetar i posle gledanje na VARu koje traje nekad i po 5 minuta, uništava igru. Da se ja pitam ofsajd se ne bi računao do šesnaesterca. Bilo bi mnogo više golova.
S

SezonskaJakarta

pre 6 meseci

Kada terate tekstove iz novinarskog ka književnom stilu, terajte do kraja. Ionako će uvek biti ljudi koji ne razumeju u potpunosti takav prilaz, ili ga ne podržavaju. Nemate šta da izgubite, osim osećaja slobode. Konkretno, ako pričate priču, umesto da pišete tekst, ispričajte je tako da čitaoci požele da joj se vrate. U ovom slučaju, moglo se, primera radi, početi sa uvodom u kojem Morton predstavljate poput jedinog slobodnog galskog sela (škotskog, ali jasna je paralela), koje je, sa svih strana, opkoljeno mašinama, zlim mašinama, jer je VAR (ne)očekivano razvio sopstvena, navijačka osećanja, ili funkciju pukog poslušništva. Odatle bi se pisalo samo. Odavde ... nema gde, jer su tekstovi ovakvog tipa uhvaćeni u raskoraku, bez mogućnosti izbegavanja primanja gola, pa i poraza. "Nit' su vino, nit' su voda", kako je, slično i svojevremeno, crnogorski vladar poručio popu Milu Jovoviću, na početku poznate (i kvalitetne) pesme. Postoje daleko veće štete od toga da li će se jedan talenat potpuno razviti, ili i dalje "pikati fucu na goliće", ali, ipak, možda bi vredelo pokušati zaigrati iz sve snage. Ako već radite nešto u jed(i)nom životu koji vam je poklonjen, pokušajte biti najbolji u tome. Odnosi se kako na ovog, specifičnog autora, tako i na pojedine tragače za sopstvenim stilom, ali i na portal u celini.
c

come on arsenal

pre 6 meseci

Arsenal je kao tim iz top 6 Premier lige, ubedljivo prvi na listi, sudijskih grešaka, na njegovu štetu i kao takav, zalagao se za bolje suđenje, na kraju i za uvođenje VAR-a, očekujući da će tehnologija ukloniti greške, izazvane ljudskim fsktorom. Ne da, se to nije desilo, nego u Premier ligi, imamo najgore suđenje u jačim ligama Evrope a VAR-a je prošle sezone, sa 5-6 priznatih grešaka i još toliko prećutanih, oteo titulu Arsenalu a u dosadašnjem delu prvenstva, već imamo krađu sa 100% ne regularnim golom Njukastla, minimum 3 nedosuđena a očigledna crvena kartona, protiv Njukastla, Sitija i Totenhema i non-stop prebijanje Sake, gde protivnik, tek za svaki 5 faul, dobija žuti karton. Tako da, pominjanje Arsenala u kontekstu, nepoštenog prozivanja VAR-a, nema osnova.
P

Popsi

pre 6 meseci

Arsenal, koji je to srpski klub?