Premija za Tun: Stigao đak Saše Jankovića i Ajaksova kapitalna investicija

Vreme čitanja: 1min | pon. 27.01.20. | 12:19

Hasan Bande stigao u Švajcarsku

Aleksandar Janković mu je pronašao žicu, Hasan Bande je u Mehelenu izgledao kao sledeća velika nada evropskog fudbala. Ne uzima Ajaks slučajno igrače. Posebno ne za tolike pare. A Bandea su Kopljanici platili čak 8.250.000 evra. Bilo mu je tek 20 leta.

Godinu i po kasnije, Bande je promovisan kao novi igrač švajcarskog Tuna. Malo je reći da to baš i nije iskorak napred u karijeri sada 21-godišnjeg krilnog igrača.

Izabrane vesti

Ali Bande ima dobro opravdanje. U Ajaks je stigao 1. jula 2018. godine. Već 13. istog meseca, ni dve nedelje nakon što je promovisan u Amsterdamu, doživeo je prvu tešku povredu. Sve je tada krenulo po zlu. Otišli su ligamenti kolena, stradala je i fibula. Tačno godinu dana morao je da Bande ide na terapije. A kad se vratio, bio je u debelom zaostatku.

Stoga za 18 meseci u Amsterdamu nije uspeo da odigra ni minut za prvi tim Ajaksa. Štaviše, za mladi tim je uspeo da odigra svega 44 minuta, podeljena u četiri utakmice. Svima je bilo jasno da je najbolje da se bar privremeno rastanu, pa će Bande do juna 2021. igrati na pozajmici u Švajcarskoj.

Ugovor sa Ajaksom ističe mu 2023, još ima vremena da izbegne da uz njegovo ime stoji onaj neslavni epitet: promašaj.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara