Blaž Slišković (© MN Press)
Blaž Slišković (© MN Press)

Premijer liga BIH: Derbi na Pecari, Slišković debituje u Bijeljini

Vreme čitanja: 3min | ned. 18.04.21. | 11:42

Sve je otvoreno u borbi za titulu, Evropu i opstanak

Posle jučerašnjih rezultata (Krupa – Sloboda 1:0, Mladost – Tuzla 2:0 i Sarajevo – Borac 0:2), u Premijer ligi Bosne i Hercegovine apsolutno ništa nije rešeno. Očekuje se triler završnica, sSamim tim, današnje tri utakmice 26. kola od velike su važnosti, kako u borbi za titulu, tako i za mesta koja vode u Evropu, ali i u borbi za opstanak.

15.00: (4,00) OLIMPIK (3,25) ZRINJSKI (1,92)

Izabrane vesti

Na stadionu „Asim Ferhatović Hase“ u Sarajevu, Olimpik će dočekati Zrinjski. Domaćin vodi grčevitu borbu za opstanak, svaki bod mu je zlata vredan, a trenutno ih ima 20 i na dnu je tabele. Toliko ima i bijeljinski Radnik koji je, zasad, bezbedan, dok tuzlanska Sloboda ima pet više. Olimpik od dolaska Slavka Petrovića igra tvrd fudbal, na mali broj golova. Uspeo je da uzme skalp Željezničaru, te odigra nerešeno sa Veležom, što znači da ima recept za utakmice sa jačim timovima, ali pitanje je hoće li Vukovi umeti to danas da iskoriste. U tim se nakon suspenzije vraćaju Marko Perišić i Faris Handžić, dok su se oporavili iskusni veznjaci Nebojša Gavrić i Eldar Hasanović.

Mostarski Zrinjski sa optimizmom dolazi u Sarajevo. Pogotovo posle sinoćnjeg poraza Sarajeva od Borca, gde bi Plemići eventualnim trijumfom „duvali za vrat“ vodećoj ekipi. Trenutno su na koti od 45 bodova, trijumfom bi se bordo timu primakli četiri boda. Trenera Zrinjskog Sergeja Jakirovića raduje što može da računa na sve fudbalere.

17.00: (5,10) RADNIK (3,40) ŽELJEZNIČAR (1,70)

Domaćinu bukvalno gori pod nogama, pa bi poraz od Željezničara bio ravan katastrofi. Od toga zavisi i duel između Olimpika i Zrinjskog, ali sigurno je da će Radnik težiti osvajanju bar boda. Pre dva dana ostavku je podneo dosadašnji šef stručnog štaba Darko Nestorović, što je predstavljalo iznenađenje, ali možda to bude i neka šok terapija.

Na klupi će debitovati dosadašnji Nestorovićev pomoćnik, Jovo Borković. Zanimljivo, današnji meč biće debitantski i za kolegu na drugoj strani, Blaža Sliškovića. Popularni Baka je zamenio Amara Osima čiji učinak je u prolećnom delu sezone bio katastrofalan. Slišković je najavio da će igrači biti motivisani, iako su u ovom trenutku mnogo daleko od borbe za Evropu. Ipak, do kraja je ostalo još osam kola. Sve je moguće.

19.00: (2,70) ŠIROKI BRIJEG (2,75) VELEŽ (2,90)

Trijumf Borca nad Sarajevom bio je kao šlag na tortu i Širokom Brijegu i Veležu. Kiks Sarajeva je možda i neočekivano ulio poslednju nadu današnjim rivalima da se mogu uključiti u borbu za titulu. Otud, jedan od dva derbija kola nositi veliku težinu.

Široki i Velež su na deobi trećeg mesta sa po 45 bodova, trijumf jedne ekipe je primakao Sarajevu na samo četiri boda. I jedni i drugi su u dobroj formi. Široki je posle nekoliko dobrih rezultata poražen od Sarajeva, ali i dalje ima izgledne šanse za izlazak na evropsku scenu, što mu je cilj. Sa druge strane, Velež je odavno nepobediv, vezao je 12 mečeva bez poraza, što je svakako najbolji pokazatelj kvaliteta Rođenih. Široki Brijeg i Velež već su dva puta igrali ove sezone. Na Pecari je bilo 2:2, dok je u Mostaru Velež slavio trijumf 2:1.



tagovi

VeležFK ŽeljezničarŽeljezničarRadnik BijeljinaŠiroki BrijegŠirokiZrinjskiPremijer liga BiHBlaž SliškovićBiH 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara