Paulo Dibala (Reuters)
Paulo Dibala (Reuters)

Premijer liga čeka Dibalu, Englezi nude mnogo više od Italijana

Vreme čitanja: 3min | čet. 27.01.22. | 10:38

Niko ne želi da propusti ovakvu priliku

Juventus čeka da ozvaniči transfer Dušana Vlahovića i da dobije napadača za narednih 10 godina. Probio je Juve sve granice da dovede srpskog napadača u vremenima kada su mu finansijske knjige u debelom minusu pa će to značiti i neke odlaske. Na prodaju su Morata, Kuluševski, Remzi, Bentankur, Artur… Ali najveća žrtva bi mogao da bude odlazak Paula Dibale na leto.

Sve su manje šanse da će doći do dogovora Stare dame i Argentinca oko produžetka saradnje. Ugovor vredan 7.300.000 evra po sezoni (uključujući bonuse!) mu ističe na leto, a Juventusova ponuda za produžetak trenutno iznosi samo 7.000.000 evra godišnje. Mnogo manje od onih 8.000.000 evra plus 2.000.000 kroz bonuse koje je Juve u oktobru nudio Dibali. Ali od tada je došlo do drastičnog pada u formi popularnog La Hoje i promene politike u Juventusu koja je značila redukciju ugovora. Sada je situacija teško rešiva i ne očekuje se nikakav pomak. Odlazak Argentinca na leto bez obeštećenja je skoro pa izvestan scenario.

Izabrane vesti

Inter je priznao da je zainteresovan i spremio je ponudu tešku 7.500.000 evra plus neke bonuse za Dibalu. Ulaganje koje se definitivno isplati. Pogotovo ako dođe ponuda za Lautara Martineza koja se ne odbija. Inter bi zaradio ogroman novac na prodaji popularnog Tora, zamenio bi ga besplatnim Dibalom i u fudbalskom smislu ne bi izgubio ništa, a u finansijskom bi dobio mnogo. Zaradio bi novac za kupovinu Đanluke Skamake koji bi na mestu centarfora trebalo da zameni veterana Edina Džeka.

Međutim, Inter se sada suočava i sa žestokom konkurencijom sa Ostrva. Ni premijerligaši nisu imuni na šansu da besplatno dovedu igrača kao što je Dibala.

Još u leto 2019. je Dibala bio na pragu Premijer lige kada su Juventus i Mančester Junajted dogovorili trampu za Romelua Lukakua ali je Argentinac na kraju odbio selidbu na Old Traford. Sada se Junajtedovi najveći rivali Siti i Liverpul pominju kao sledeće destinacije Juventusove “desetke”.

Jirgen Klop je osvedočeni ljubitelj Dibalinih kvaliteta i u narednim nedeljama bi moglo da dođe i do zvaničnih pregovora o transferu na leto. Od 1. januara su Dibalini agenti slobodni da pregovaraju i bez dozvole Juventusa.

Sa druge strane, Gazeta delo Sport danas javlja da je i Mančester Siti zainteresovan i da je Pep Gvardiola čak spremio ponudu. Ugovor vredan 10.000.000 evra po sezoni. Praktično i više od onoga što su Dibala i njegovi agenti tražili od Juventusa. Gvardiola je još dok je bio trener Bajerna sipao hvalospeve na račun Paula Dibale i govorio da je to igrač kojeg bi poželeo svaki trener. Gvardiolina slabost su ofanzivci koji imaju tehnički kvalitet da igraju na više pozicija u napadu, da menjaju mesta i da se vraćaju po loptu u sredinu. A Dibala jeste takav.

Pominju se još i Barselona i Totenhem. Niko ne želi da propusti ovakvu priliku. A čini se da je Juve svoju propustio…


tagovi

Paulo DibalaZimski prelazni rok 2015

Obaveštavaj me

Juventus
Inter
Man. Siti
Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara