Preminuo je idol generacije – Maksim Cigalko

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.12.20. | 12:18

Imao je samo 37 godina

Tužna vest za milione ljudi stiže iz Belorusije.

U 38. godini je preminuo bivši beloruski fudbaler Maksim Cigalko. Uzroci smrti nisu poznati.

Izabrane vesti

Cigalko nije napravio neku veliku karijeru ali je ostao urezan u sećanje milionima ljubitelja fudbala i video igre Championship Manager širom sveta. Pre skoro 20 godina ime Maksima Cigalka je osvojilo svet fudbala.

U tadašnjoj video igri Championship Manager (danas Football Manager), Cigalko je bio najveći talenat i obavezna akvizicija svakog ko je igrao ovu igru. Mimo svih očekivanja, beloruski talenat je imao najbolje ocene, a završnica mu je bila savršena – 20/20. On je verovatno najbolji igrač svih vremena koji se pojavio u planetarno popualrnoj video igri. Bilo je samo potrebno ga kupite za neku siću i da ga više ne vadite iz igre. I niste mogli da pogrešite. Uvek bi bio najbolji strelac ekipe, vrlo često i Lige, a dešavalo se da ima duplo veći broj golova od utakmica. Ko ga je jednom kupio na Manageru, nikad nije zažalio i uvek mu se vraćao. Cigalko je ulepšao mnoga detinjstva, a da toga ni svestan nije bio.

Ipak, stvarni život mu nije bio tako bajkovit kao virtuelni.

Njegovo prezime je zapravo glasilo Cigalka na beloruskom, ali je na ruskom izgovor bio Cigalko. Počeo je karijeru u klubu Dinamo Juni, potom pet godina igrao za Dinamo iz Minska sa kojim je osvojio titulu i kup Belorusije. Upisao je i dva nastupa za reprezentaciju. Karijera ga je dalje vodila u Naftan, kazahstanski Kajsar, jermenski Banants da bi se vratio u beloruski Mogilev gde je sa 26 godina završio karijeru zbog čestih povreda kolena.

Posle toga je počeo da radi kao stolar.

„Živim u Minsku, imam svoj stan. Oženjen sam prelepom ženom i imam dve prelepe ćerke. Radim stolarske radove na renoviranju kuća i stanova, imam svoju malu firmu“, pričao je kasnije Cigalko.

Iako ga većina nikada nije videla kako igra fudbal, Maksim Cigalko je bio idol dečaka i muškaraca širom planete. Biće mu zahvalni ceo život i nikada ga neće zaboraviti.


tagovi

Maksim CigalkoFootball Manager

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara