Komentari na vest

PREMOTAVANJE: Tri apostola, jedno učenje, Partizan i Bajern (3)

N

NAJVEĆI ZVEZDAŠ IKAD (ONAJ PRAVI)

pre preko 2 godine

..... deo ove priče o VELIKOM BRANKU ZEBECU, opisao sam u jučerašnjem poglavlju o Čajkovskom. Mnogo od ovoga ovde opisanog od 1978 - 1980. sam gledao uživo na Hamburškoj televiziji, gledao sam i to za Branka Zebeca tragično finale KEŠ - a koje je izgubio od Notingem Foresta, i to je poraz od koga se nikad nije oporavio, ALI JE PO KAZIVANJU SVIH NAJVEĆIH I NAJZNAČAJNIJIH FUDBALERA NEMAČKE BIO JEDAN OD PET NAJBOLJIH TRENERA U ISTORIJI NEMAČKOG FUDBALA. I za kraj, za mnoge koji neznaju, Brako Zebec je jedini fudbaler U istoriji Jugoslavije koji je igrao i za Dinamo i za Partizan i za Hajduk i za Crvenu Zvezdu. Branko Zebec besmrtna legenda.
P

PFS

pre preko 2 godine

Velibor Vasovic ako moze tekst o njemu,kapiten Neskensu i Krojfu u Ajaxu.Sklopio onaj tim Zvezde sto je odigrao najbolju utakmicu u istoriji protiv Reala!
B

Bolek

pre preko 2 godine

Dobra ideja, Vasovićeva priča je vredna jednog podužeg teksta.
D

Dejan11

pre preko 2 godine

Ok sve. Ali gde se izgubio taj DNK, 70ih i 80ih. Danas da ne pričam. Taj DNK vidite kod Stanojevića i u igri Partizana? Uđite u Crnobelu nostalgiju - arhiva. Pogledajte broj ućešća u Evropi u 70. i 80. Imena protivnika, broj pobeda.. itd. Sramota. Koje je igrače Partizan izbacio iz Omladinske škole u te dve decenije? Ko je od tih igrača ostavio traga u reprezentaciji tih godina? Šta je reprezentacija u te dve decenije uradila? Koliko učešća na SP i EP? Veliko ništa. Partizan je imao u 70im dobru jednu sezonu kad Mladinića i kada je trebao iskorak da se napravi u Evropi, prvo kolo Dinamo Drezden i krivi tuki. Pogledajte tu sezonu 78/79, Kup Šampiona, kakakav raspored povoljan bi imao i ko je igrao finale. U 80im veliko 0 u Evropi. Tek 90. u martu je Dinamo Bukurešt i četvrtfinale. PFC je jedan klub do 66., drugi do 85., treći kada ga je Zeka privatizovao. Ovo sve ostalo nije za pominjanje. Sa tim DNK slaviti učešća u Ligi Šampiona?! Ma ajde molim vas....Kada je ponovo krenuo uspon jugoslovenskog fubala 90te i kada je Zvezda povukla prvo Dinamo i Partizan da jačaju, krenuo je raspad SFRJ. Naravno da ovo piše neko ko ima preko 600 utakmica crno belih... 10 godina nisam na stadionu, ko sve danas vodi fudbal, igra i trenira drugog, hvala lepo. Podrška Piksiju.
K

Kire55

pre preko 2 godine

Ove igrače koje sad Partizan svojata ili Zvezda svejedno. To nije proizvod škole ovde. Već sposobnost njih, roditelja njihovih, ambicije, talenat i sreća, sreća igra veliku ulogu. Mitrović, Pavlović, Milenković, Lukić, Živković, Vlahović, Nastasić... Šta su oni odigrali ovde u seniorskoj konkurenciji, šta su odigrali u dresu Partizana u Evropi. Koliko je uz ovih 6, 7 igrača u jednoj deceniji propalo, nikada nije prešlo iz kadetske u omladinsku konkurenciju, iz omladinske u seniorsku. Zbog ucena kluba, loših trenera, menadžera, nemaštine, loših doktora, povreda. Ovde su dobili osnovu i ništa više. Ništa bez utakmica u seniorskoj konkurenciji, nadogradnji trenera, kvalitetnih treninga.