Antonio Ridiger (Reuters)
Antonio Ridiger (Reuters)

Preokret: Ridiger pristaje na manje para, Ančeloti predočio Perezu da je Nemac idealno rešenje

Vreme čitanja: 3min | pet. 22.04.22. | 09:55

Pregovori sa Nemcem su stopirani početkom januara jer je zahtevao neto godišnju platu od 12.000.000, ali deluje da situacija dobija obrt za 180 stepeni

Uzavrelo je jesenas interesovanje Real Madrida za Antonija Ridigera, Florentino Perez je navodno postigao neformalni dogovor sa njegovim bratom, ujedno i agentom Sarom Senesijem, ali su se pregovori našli u slepoj ulici nakon što je Nemac procenio da njegove usluge na godišnjem nivou vrede 12.000.000 evra. Međutim, Karlo Ančeloti koji juriša da postane prvi čovek u istoriji fudbala sa objedinjenim titulama svih liga petice, predočio je prvom čoveku Blankosa prošle nedelje da bi Rigiger bio idealna dopuna Realovoj odbrani, a kako je klubu predočeno da je igrač spreman da prilagodi finansijske zahteve, eto Reala u odličnoj poziciji da ovaj transfer ipak realizuje po završetku sezone kada Nemcu istekne ugovor sa Čelsijem.

Pre tačno nedelju dana italijanski stručnjak je u četiri oka objašnjavao Perezu da postojeće štopere Reala Edera Militaa, Davida Alabu i Naća smatra kremom evropskog fudbala, ali da bi se Ridiger savršeno uklopio u defanzivni mozaik koji planira za predstojeću sezonu. Uz pomoć nezadrživog lidera Karima Benzeme, Ančelotijev Real ove sezone igra iznad očekivanja, hita ka tituli prvaka Španije dok mu konkurencija nije ni blizu i porvaće se sa Mančester Sitijem za plasman u finale Lige šampiona, u kojoj ga na startu sezone niko nije svrstavao u red favorita.

Izabrane vesti

Čelsijeva vrhuška nije uspela da dogovori sa Ridigerom produžetak saradnje, bivšeg fudbalera Rome želi ozbiljan broj evropskih velikana, a kako je Čelsi već dva meseca pod sankcijama britanske vlade, ne deluje da će stameni 29-godišnjak u poslednji čas promeniti ploču i odlučiti da ostane u Londonu.

Kada se podvuče crta, madridski gigant deluje kao najracionalnija opcija iako bi na leto mogao da se nađe klub koji će pristati da plati 12.000.000 evra neto po sezoni. Možda je i bolje odreći se nekog miliončeta zarad zaduživanja opreme, prema miškljenju mnogih, najvećeg fudbalskog kluba na svetu.

Sa Ridigerom, velikan sa Santjago Bernabeua, dobio bi mogućnost da Alabu usmeri na levu stranu odbrane koja je problematična zbog čestih povreda Ferlana Mendija, kao i zbog činjenice da Marselo poslednjih par godina nije na nivou zbog kojeg se o njemu sredinom prošle decenije pričalo kao o najboljem levom beku planete.

Real i Ančeloti su u Ridigerove kvalitete mogli da se uvere iz prvog lica u dvomeču četvrtfinala Lige šampiona. Nemac nije bljesnuo u prvoj utakmici u Londonu u kojoj je njegov tim poražen 3:1, ali je u revanšu u sred Madrida, pokazao da je sposoban da u istoj utakmici zablista na obe strane terena i da činjenica da je bio neprelazan u odbrani ne utiče na napadački doprinos jer je bio strelac za 2:0.

Ove sezone Nemac iza sebe ima 47 nastupa i 4.380 minuta provedenih na terenu računajući sva takmičenja. Pet puta je tresao mreže i u četiri navrata nameštao golove što je učinak kojeg se ne bi postideli ni igrači koji dejstvuju u veznom redu.

Zanimljivo leto je pred sportski sektorom Reala. Naravno, oči fudbalske javnosti biće uprte u Kilijana Mbapea, verovatno najiščekivanijeg fudbalera u istoriji Bernabeua, ali sa postojećim kosturom tima, pa još pojačanjima poput Oreljana Čuamenija, odnosno Ridigera, strepeće Evropa od Kraljevskog kluba naredne sezone.


tagovi

Antonio RidigerČelsiReal Madrid

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara