PREOKRET: Srušen jermenski avion, zapucalo blizu Jerevana, Zvezda ipak igra na Kipru

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.09.20. | 16:48

Sada je odluka konačna...

Crvena zvezda u četvrtak ipak igra na Kipru! U jednom momentu izgledalo je kao da su domaćini uspeli da ubede ljude iz Evropske kuće fudbala da postoje uslovi da se meč plej-ofa za plasman u Ligu Evrope igra u glavnom gradu Jermenije, ali pošto je ovog popodneva turska armija oborila jedan jermenski avion, odnosno pošto je zapucalo na nekih stotinak kilometara od Jerevana, UEFA je praktično donetu odluku promenila.

Dakle, nova i definitivna odluka izgleda ovako: Ararat će biti domaćin Crvenoj zvezdi u Nikoziji, na Kipru, na istom onom stadionu (GSP) na kom su Beograđani igrali protiv Omonije i ispali iz Lige šampiona. Početak meča zakazan je za 19 sati po našem vremenu.

Izabrane vesti

Podsećanja radi, situacija u Jermeniji prilično je dramatična. Sukobi između jermenske i azerbjedžanske vojske ne jenjavaju. Pored toga proglašeno je ratno stanje i opšta mobilizacija. Iz tog razloga već nekoliko dana pričalo se o promeni domaćinstva, govorilo o Tbilisiju, Kipru i Mađarskoj kao realnim opcijama.

U poslednja 24 sata izgledalo je kao da će UEFA popustiti i ipak dozvoliti Araratu da igra na svom stadionu. Čak se oglasio i prvi čovek Crvene zvezde Zvezdan Terzić, poručio da je srpski prvak spreman da krene na put, jer niko u Srbiji ne želi da koristi nesreću jermenskog naroda, međutim onda se dogodio taj pad aviona, odnosno približavanje ratnih dejstava Jerevanu i u Nionu su rešili da nema potrebe da se toliko rizikuje.

Ukoliko na neutralnom terenu na Kipru uspe da savlada Ararat Crvena zvezda će se po četvrti put uzastopno naći u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja.


tagovi

Liga Evrope

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara