Felipe Melo (©Reuters)
Felipe Melo (©Reuters)

Prepodnevni fudbal u Brazilu, Felipe Melo, Luiz Adrijano i drugovi u čudnom terminu na terenu

Vreme čitanja: 3min | ned. 20.06.21. | 10:22

Palmeiras protiv novog prvoligaša Amerike Mineiro od 16 časova po srednjeevropskom vremenu igra meč 5. kola Serije A

Malo iznenađenje iz Brazila. Moći ćemo da gledamo tamošnju Seriju A, a da još uvek bude dan u Srbiji. Meč 5. kola od 16 časova po srednjeevropskom vremenu, a 11.00 po lokalnom u Sao Paulu, odigraće Palmeiras i novi prvoligaš Amerika Mineiro.

Domaćin će pokušati da produži seriju dobrih rezultata, posle trijumfa nad Žuventudeom (3:0) u prošlom kolu. Palmeiras je posle poraza od aktuelnog šampiona Flamenga (1:0) u prvom kolu osvojio sedam bodova u naredna tri i tako se približio vrhu tabele.

Izabrane vesti

16.00: (1,67) Palmeiras (3,70) Amerika Mineiro (5,50)

Sa druge strane Amerika je u prva tri meča poražena, a zatim je protiv Kujabe (0:0) osvojila prvi bod ove sezone. Zanimljivo, još uvek tim iz Minas Žeraisa još nije postigao nijedan pogodak.

Palmeiras će u veoma izmenjenom sastavu morati da igra danas. Veverton, Gustavo Gomez i Vinja su sa svojim reprezentacijama na Kopa Americi, Estevez ima koronavirus, a Patrik de Paula, Danilo Barbosa i Danilo su na oporavku i još nisu u timu. Uz to butinu leve noge je povredio i najtalentovaniji igrač Verdaa Gabrijel Veron, tako da ni on nije u konkurenciji za meč sa Amerikom.

Ima i dobrih vesti za domaćina. Vesli je odslužio suspenziju i ponovo je u timu, a Roni i veteran Luiz Adrijano se takođe očekuju u startnoj postavi, pošto su odmorili u prošlom kolu. Protiv Žuventudea je Dejverson odigrao veoma dobro, postigao je drugi gol i očekuje se da će on da podeli minutažu danas sa Adrijanom. Sa kapitenskom trakom oko ruke svakako će Palmeiras da predvodi nekadašnji vezista Intera i Juventusa, Felipe Melo.

Ima i Amerika određenih kadrovskih problema. Mateus Kovičioli ima koronavirus, dok su Luiz Fernando, Melron i Ze Rikardo poverđeni.

Sudija na ovom meču biće 34-godišnji Žeferson Fereira Moraeš, koji je delio pravdu ove sezone samo jednom u Seriji A, baš na meču Amerike protiv Atletiko Paranensea. Atletiko je slavio sa 1:0, a Moraeš je pokazao tri žuta kartona, od toga dva igračima Amerike. Generalno brazilski arbitar ne važi za preterano strogog, na 11 mečeva računajući i kup takmičenja ove sezone je pokazao ukupno 19 javnih opomena, a dva puta je vadio i crveni karton. Takođe, samo je dva puta pokazao na belu tačku, i to na istoj utakmici, koju su u Kupu Brazila odigrali Atletiko Mineiro i Remo (2:1).

Palmeiras i Amerika nisu igrali u istoj ligi od 2018. godine. Ipak, dva puta su odmerili snage u decembru 2020, u polufinalu Kupa Brazila. Posle 1:1 u Sao Paulu je Palmeiras prošao dalje pobedom sa 2:0 u revanšu, a potom je pobedom nad Gremiom u finalu stigao do trofeja.


tagovi

Brazil 1PalmeirasFelipe MeloLuiz Adrijano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara