Fudbaleri Crvene zvezde (©Starsport)
Fudbaleri Crvene zvezde (©Starsport)

Preuzimanje odgovornosti

Vreme čitanja: 3min | ned. 25.07.21. | 10:03

Za razliku od subote, samo jedan trenutak inspiracije u sredu neće biti dovoljan

Protiv Vojvodine je Crvena zvezda imala igru, stvarala šanse kao na traci, ali gol je izostao (0:0). Može se reći da crveno-belima "nije bio dan", što se dešava i mnogo boljima. Ništa strašno s obzirom na to da je u pitanju tek prvo superligaško kolo i vremena da se propusti isprave ima dovoljno.

Pet dana kasnije u Kazahstanu, međutim, srpski šampion je bio lošiji. Svega nekih dvadesetak minuta drugog poluvremena podsećala je igra na dane iz prošle sezone, kada se sigurno koračalo domaćom, ali i evropskom scenom. To nije bilo dovoljno da se stekne prednost u prvom meču 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Loše postavljanje kod prekida skupo je koštalo tim Dejana Stankovića i domaćin je pobedio 2:1.

Izabrane vesti

Već se jednom Crvena zvezda opekla na Kairat, a ponovo preti da klub iz Almatija bude nagazna mina.

SREDA, 20.30: (1.43) CRVENA ZVEZDA (4.50) KAIRAT (7.75)

U trećem meču sezone očekivala se reakcija. Dolazak Mladosti iz Lučana delovalo je kao idealna prilika za povratak samopouzdanja. Rival protiv kog je u prethodna dva susreta gol razlika 8:1 i koji stiže bez dvojice ponajboljih, kapitena Ivana Miloševića i golgetera Milana Bojovića.

Osnovni cilj je ispunjen, Crvena zvezda je pobedila 1:0 i upisala tri boda. Trenutak inspiracije Mirka Ivanića i Aleksandra Kataija da odigraju dupli pas ispostavio se kao dovoljan.

Samo što to neće biti dovoljno u sredu. Pobeda golom razlike vodi crveno-bele u produžetke. Za direktan prolaz potrebna su dva. Moraće, dakle, dvojica nespornih majstora da se istaknu još koji put ne bi li svom timu obezbedili opstanak na putu ka Ligi šampiona.

Svestan je toga Dejan Stanković, kao i propuštene šanse da se efikasnom igrom popravi raspoloženje među navijačima pred revanš sa Kairatom iduće srede (20.30).

"Ovakve utakmice se dobijaju sa malo većom gol razlikom", konstatovao je Zvezdin trener po završetku subotnjeg meča.

Dioni u akciji (©MN Press)Dioni u akciji (©MN Press)


Posle sezone provedene u Ligi Evrope nisu u Crvenoj zvezdi krili ovog leta da žele povratak među elitu. Kao primarni cilj, uz petu uzastopnu titulu prvaka Srbije, naveden je plasman u Ligu šampiona. Doveden je Aleksandar Dragović zbog toga, potom Lois Dioni, a velika su očekivanja i od Filipa Falka koji je stigao prošle zime i dobio grejs period za prilagođavanje kako bi spreman dočekao leto.

Na nesreću crveno-belih, u subotu nije delovao tako. Italijan se utopio u spore napade, bez konkretnog poteza koji bi ga istakao. Ivanić i Katai su to imali, a da je i Falko, druga slova bi se pisala. Ovako, ostaje činjenica da Crvena zvezda trenutno nema rezervnu opciju za napad ukoliko nekadašnjim igračima Vojvodine ne ide sve po planu. Probao je Kanga s par prodora i centaršuteva sa desne strane da se istakne, ali bezuspešno. Odbrana Mladosti bez mnogo muke rešavala je te situacije. Za Kairat će morati bar duplo bolje.

Videvši da se njegovi saigrači muče pred kaznenim prostorom rivala, čak je i Dragović u jednom trenutku napravio izlet u napad. Sam je započeo i završio akciju, ali je odlični golman gostiju Maksim Milović zaustavio njegov šut glavom na asistenciju Rodića.

Bio je to potez iskusnog štopera za primer saigračima. Pokazao je da ne treba bežati od preuzimanja odgovornosti, da se ne treba skrivati od lopte. Nije to manir igrača Crvene zvezde.

Posebno se od stranaca očekuje da prave razliku, a protiv Mladosti - u svojim debitantskim nastupima kao starteri - Falko i Dioni nisu to činili. Videćemo u sredu mogu li da dobrom igrom rasterete Ivanića i Kataija.

Ne sme se zaboraviti i El Fardu Ben, koji je odmarao sinoć. Uz pomenuti tandem, reprezentativac Komora prošle sezone je bio vodeći igrač crveno-belih po efiaksnosti. U ovu je ušao u minus fazi. Ispromašivao se protiv Vojvodine, pa bio neprimetan protiv Kairata.

Ako je Mladost preskočio kako bi se maksimalno koncentrisao na duel sa Kairatom, onda će verovatno Falko u sredu početi s klupe. Ali, moguće je i da Stanković "hlađenjem" pokušava da trgne Bena. Ne bi krilnom napadaču bio prvi put da se susreće s takvom situacijom u Crvenoj zvezdi. Dosad je reagovao na pravi način - golovima.



tagovi

FK Crvena zvezdaFilipo FalkoLois DioniDejan Stanković

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara