PRIJAVE ZA BESPLATNU ŠKOLU FUDBALA - DA SPORT BUDE DOSTUPAN SVOJ DECI!

Vreme čitanja: 4min | čet. 25.03.21. | 14:30

Milorad Bajić iz Trening plusa: Zajedno sa Mozzartom želimo da damo primer da su ovakve akcije i te kako moguće

Mozzartov projekat besplatnih škola sporta je jedan sportski vremeplov koji vraća fudbalu, košarci, odbojci, rukometu prave vrednosti, a prvi udarac sa centra simbolično će 4. aprila biti izveden na terenu FK Mladi Mabat.

Trening plus školica je bila inspiracija za celu akciju, jer je osnivač Milorad Bajić podno Zvezdarske šume otvorio kapiju zelenog terena svim klincima, sa životnim uverenjem da sport treba da bude dostupan svoj deci.

Izabrane vesti

Mi smo jedina besplatna škola fudbala u Beogradu i primer da je to moguće. Osnovna zamisao nije da budemo u plusu, već da deci vratimo pravo na besplatno bavljenje sportom. U moje vreme se članarine nisu plaćale. Jedini uslov je bio talenat na osnovu koga si se borio za mesto u ekipi. Najveći asovi sa ovih prostora uglavnom su dolazili iz radničkih porodica. Karijere su počinjali da grade u lokalnim klubovima u kojima nije bilo članarine. Danas se njihovi uspesi prepričavaju. Ako je moglo tada, ne vidim zašto ne bi moglo i sada“, kaže Bajić, diplomirani trener fudbala, onog najlepšeg, koji se igra iz čiste ljubavi.

Besplatne škole sporta su projekat u okviru kojeg će Mozzart šest meseci finansirati treninge fudbala i odbojke u Beogradu, košarke u Nišu i rukometa u Aranđelovcu. U tom periodu će oko 300 mališana moći da trenira bez ikakve naknade, a akciju su podržala najveća imena našeg sporta, koja će uzeti učešće na javnim časovima.

Posle probnog časa u fudbalu na Zvezdari, održava se i javni čas odbojke sa Vesnom Čitaković (10. april, Novi Beograd), košarke sa Stefanom Jovićem (17. april u Nišu) i rukometa sa Ratkom Nikolićem (25. april u Aranđelovcu).

Na njima će biti odabrano po 70 polaznika svake školice. Najbolji iz školica će pohađati prestižne kampove Dejana Stankovića (Deki 5), Miloša Teodosića (Teo 4), Aleksandra Atanasijevića i Nikole Rosića (Play Volley), kao i kamp Ratka Nikolića.

Izuzetno mi je drago što je kompanija Mozzart, koja nam je nedavno pomogla sa važnom donacijom, na primeru škole Trening plus došla na ideju da osnuje Besplatne škole sporta i što će finansirati njihov rad šest meseci. Tako je, pored fudbala, dala podršku i besplatnim školama odbojke, košarke i rukometa. Prošlog leta sam dobio poziv koji me je ispunio ponosom: “Bivši odbojkaš je čuo za tvoju školu i želi da otvori istu za odbojku!” Ubrzo je na Novom Beogradu počela sa radom sekcija besplatne škole odbojke OK Budućnost, pod rukovodstvom Ivana Steljića, koja je, takođe, u Mozzartovom projektu. Ovaj niz sad treba nastaviti, do novih pobeda“, ističe Bajić.

Prijave su uveliko u toku (besplatneskolesporta@mozzartsport.com) i za fudbal traju do 2. aprila, a 70 dečaka uzrasta od 7 do 10 godina će dobiti priliku da trenira bez ikakve nadoknade. Javni čas za odabir biće održan 4. aprila na terenu FK Mladi Mabat, gde će doći i neki od fudbalskih uzora klinaca…

Mnogo je važno to što su se poznati sportisti uključili u ceo projekat, jer deca svoje idole mogu da vide samo na televiziji. A sada će imati priliku i da ih upoznaju, da treniraju jedan dan pred njima, porazgovaraju… Zajedno sa njima i Mozzartom želimo da damo primer da su ovakvi projekti i te kako mogući. Da u svakom većem gradu bude po nekoliko besplatnih škola. To je i sjajna šansa za mlade kolege, koji mogu da prijave udruženje, privuku donatore i na taj način se prijave za najlepši mogući posao. Potrebna je i podrška države. U Ljubljani lokalna samouprava finansira besplatne škole sporta. Grad pokriva troškove prostora, odnosno daje već postojeće sale na korišćenje, zapošljava profesore fizičkog honorarno i obezbeđuje opremu za trening. Ovaj projekat traje godinama i Slovenija je danas nacija sa najviše olimpijskih medalja po glavi stanovnika. To su zaista mala ulaganja u odnosu na sve blagodeti koje ovakvi projekti daju u budućnosti“, zaključuje Milorad Bajić.

ZAHVALNOST LJUDIMA IZ MLADOG MABATA

Škola Trening plus od samog osnivanja imala je veliku podršku od porodice Radosavljević, koja je ustupila teren i klupske prostorije.

Došli smo na ideju da sva deca koja "prerastu" našu školicu predju u FK Mladi Mabat. Na taj način bi deca nastavila besplatno da treniraju i plan nam je da ih prijavimo u neku od liga da se nadmeću sa vršnjacima iz drugih klubova. Zahvaljujemo se porodici Radosavljević i nadamo se da će mnogo dece stasati u prave ljude na terenima FK Mladi Mabat. Veliku zahvalnost osećam i prema kompaniji Mozzart, opštini Zvezdara koja nam je dala na korišćenje salu, kao i porodici, braći i prijateljima koji su me svih ovih godina podržali“, ističe osnivač ove jedinstvene škole.

KO MOŽE DA SE PRIJAVI?

Prijave se šalju na adresu besplatneskolesporta@mozzartsport.com

Za fudbal dečaci od 7 do 10 godina

za odbojku devojčice od 8 do 11 godina

za košarku devojčice i dečaci od 7 do 10 godina,

za rukomet devojčice i dečaci od 8 do 13 godina.


tagovi

kompanija mozzartfudbalkošarkarukometOdbojka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara