Galijani i Boateng (©ACMonza)
Galijani i Boateng (©ACMonza)

Princ stavio krunu na prelazni rok u Monci

Vreme čitanja: 3min | pon. 28.09.20. | 19:45

No, tu nije kraj...

Gotovo dve decenije, preciznije 19 godina, čekala je Monca na povratak u Seriju B. Međutim, još od trenutka kada je Silvio Berluskoni preuzeo klub druga liga je okarakterisana kao usputna stanica, a Serija A, pa, sada je izvesno, realan domet. Naravno, ne bez sistematskog ulaganja. Uostalom, zna Berluskoni to i sam, kao i da dobitnu kombinaciju ne treba menjati, te je Adrijana Galijanija, čoveka sa kojim je u poslednjoj deceniji prošlog veka i početkom ovog od Milana stvorio jedan od najmoćnijih timova, ako ne i najmoćniji, “povukao” sa sobom i u Moncu, da mu još jednom bude desna ruka.

Izabrane vesti

"Monca je dobar klub 100 posto u vlasništvu Fininvest grupe Silvija Berluskonija i naš cilj je da se plasiramo u Seriju A 2021. godine, Tamo gde klub nikada nije bio, da igramo sa timom koji uglavnom čine mladi italijanski igrači i koji igra čist i zabavan fudbal. Ali i da trajno ostane tamo. Rođen sam u Monci, kao dete sam bio navijač ovog kluba", rekao je Galijani u septembru 2018. godine, neposredno nakon ulaska u klub.

Ako je iko sumnjao u reči koje je 76-godišnji Italijan izgovorio pre ravno dve godine, nakon aktuelnog prelaznog roka, a posebno poslednje akvizicije belo-crvenih, sumnji više nema – Monca definitivno napada Seriju A. Jer, iako su se u početku pribojavali da će im pandemija korona virusa pokvariti planove pred izlazak na letnju pijacu, očigledno su istrajali u nameri da reči transformišu u dela.

Berluskoni je sa bratom Paolom, inače direktorom kluba i pomenutim Galijanijem, potrošio čak 17.300.000 evra na letnjoj pijaci, više od mnogih prvoligaških timova, a kao šlag na tortu stigao je Kevin-Prins Boateng, kao jedanaesto pojačanje u ovom prelaznom roku. I to bez obeštećenja, pošto je potpisao nakon što je raskinuo ugovor sa Fiorentinom i potpisao na godinu dana, uz opciju na još toliko.

Perspektivno pojačanje svakako nije, ali bi mogao da bude ključno, jer malo ko u timu ima iskustva kao fudbaler iz Gane, koje je nakupio igranjem u Seriji A, Bundesligi, La Ligi, turskoj Superligi i na kraju Ligi šampiona.

No, ni tu se Monca neće zaustaviti. Očekuje se da vezni red bude kompletiran dolaskom Antonija Marina, 19-godišnjeg fudbalera Dinama iz Zagreba, koji stiže na jednogodišnju pozajmicu nakon koje će italijanski klub imati pravo da ga otkupi za 6.000.000 evra. Odluči li da aktivira mogućnost iz klauzule, načiniće ga najskupljim pojačanjem u istoriji (ukoliko ne pukne još koja bomba u međuvremenu). Taj epitet trenutno nosi Mirko Marić, najefikasniji fudbaler hrvatskog prvenstva iz prethodne sezone, koji je iz Osijeka stigao za 4.500.000, a odmah iza njega po visini obeštećenja su i Hoze Maćin (Parma – 4.000.000) i levi bek Karlos Agusto (Korintijans – 4.000.000).

Pritom, na Danija Motu (Juventus) je utrošeno 2.300.000, na Andreu Palazija (Inter) 2.000.000 i Tomaza Morosinija (Sudtirol) 500.000, a iskustvom će doprineti i Đulio Donati, te Kristijan Gitkjer i Andrea Barberis, koji su stigli bez obeštećenja..

Prvi korak je napravljen. Monca se na startu sezone suprodstavila SPAL-u, verovatno i najvećem favoritu za plasman u Seriju A, koji je pritom jedini u drugoj ligi potrošio više od belo-crvenih u ovom prelaznom roku – 20.500.000. Ukazala se čak prilika Gitkjeru da sa penala sruši favorizovanog rivala, ali je promašio. Pitanje je da li će ih i izvoditi sad kad je u Moncu stigao Princ. 

MONCA

Došli (17.300.000): Kevin-Prins Boateng (Fiorentina, bez obeštećenja)Mirko Marić (Osijek, 4.500.000), Karlos Agusto (Korintians 4.000.000), Hose Maćin (Parma, 4.000.000), Dani Mota (Juventus 2.300.000), Andrea Palazi (Inter 2.000.000), Tomazo Morosini (Sudtirol 500.000), Kristijan Gitkjer (slobodan), Andrea Barberis (slobodan), Đulio Donati (slobodan), Etore Gliozi (Sasuolo), Davite Betela (Atalanta, pozajmica), Mikele di Gregorio (Inter, pozajmica), Antonino Barilja (Parma), Andre Kopani (Atalanta, pozajmica), Nikola Mosti (Juventus), Davite Fratezi (Sasuolo, pozajmica).



tagovi

MoncaKevin Prins Boateng

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara