Dijas (©Reuters)
Dijas (©Reuters)

Pritisak Braima Dijasa na Španiju: Poziv u martu ili „da“ Maroku

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.03.24. | 13:04

Fudbaler Reala završava proceduru oko dobijanja marokanskog pasoša

Dok fudbalska Srbija bije bitke da privoli Aleksandra Pavlovića i drugu decu naše krvi rođene u inostranstvu da obuku dres Orlova, slična borba se vodi između Španije i Maroka oko Braima Dijasa.

Fudbaler Real Madrida je igrao za sve mlađe kategorije Crvene furije, odigrao je i jedan meč za A tim, ali kako i dalje stoji na toj jednoj utakmici još iz juna 2021. protiv Litvanije, pojačao se pritisak Marokanaca da prihvati da igra za njihovu reprezentaciju.

Izabrane vesti

Kako pišu danas španski mediji, Dijas je i sam počeo da pravi pritisak na fudbalski savez te zemlje činjenicom da je obavio svu neophodnu papirologiju za dobijanje pasoša Maroka. I suštinski, prećutno je poslao ultimatum Furiji: Ili će ga u martu pozvati pod zastavu i samim tim mu rezervisati mesto za Evropsko prvenstvo ili će se prijaviti da igra za afričku selekciju, polufinalistu sa poslednjeg Mundijala.

Kakve uopšte veze Braim Dijas ima sa Marokom? Otac mu je rođen u Malagi, majka u Melilji. A, jedina spona sa ovom afričkom zemljom mu je baka sa očeve strane. Sasvim dovoljno da stekne pravo na njihov pasoš i da selektor Lavova sa Atlasa, Valid Regragi, krene u akciju da ga privoli da obuče crveno-zelenu opremu.

Braim Dijas čvrsto veruje da zaslužuje mesto u reprezentaciji Španije: ove sezone je na 30 utakmica postigao osam golova, dok je za tri asistirao. Ali, ako selektor De la Fuente misli drugačije, tu je i druga opcija – Maroko. I Kup Afrike na leto 2025. godine kao prvo naredno veliko takmičenje.


tagovi

Braim DijazReal MadridFudbalska reprezentacija Španije

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara