Probali su Argentina i Mesi svim silama ali ih je najdefanzivnija reprezentacija sveta fino pretukla (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | pet. 08.10.21. | 03:03

Suarez se ispromašivao pa se povredio u remiju Urugvaja i Kolumbije

Brazil je poznat po svojoj „žogi bonito“ i lepom fudbalu. Urugvaj se ponosi svojom „gara čaruom“ i fudbalu hrabrosti i ponosa. Argentina je poznata po svemu i svašta, ali najviše po strasti i tvrdoglavoj želji da dominira čak i kada to ne može.

Paragvaj je nešto posebno u južnoameričkom i svetskom fudbalu. To je već decenijama reprezentacija kojoj je u DNK da igra smrtno defanzivan fudbal prepun tuče i faulova. Sve uspehe koje su pravili, Paragvajci duguju beskompromisnoj defanzivi i oslanjanju na kontranapade. Naravno, to je sasvim legitimno sredstvo u fudbalu. Pogotovo za ekipu koja već godinama nema neke velike zvezde ili individualce koji prave razliku.

Izabrane vesti

Zato je i večerašnjih 0:0 između Paragvaja i Argentine u Asunsionu u kvalifikacijama za SP epilog koji nije velika senzacija.

Znalo se da će Argentina napasti i znalo se da će se Paragvaj braniti. Na kraju se oboje desilo ali Paragvajci su isterali svoje. Na ruku im je išao i mekan kriterijum brazilskog sudije Andersona Daronka koji je pustio oštriju igru. Baš onako kako Paragvajci vole. Domaći su na granici faula, pa i preko nje, „pretukli“ Argentince ali nedovoljno da ih Brazilac osudi za to. Da im je sudio Evropljanin, već posle 20 minuta bi morali da igraju „pod ručnom“.

Paragvaj je napravio 20 faulova, a makar još desetak im Brazilac nije svirao. Naspram devet faulova Argentine. Paragvaj je dobio samo dva žuta kartona pa se nije libio da do kraja meča igra sa istom agresijom i defanzivnim inteniztetom jer igrači nisu bili u realnoj opasnosti od isključenja sa takvim kriterijumom.

Argentina je krenula sa Mesijem i „TukuomKoreom u špicu jer se selektor Skaloni uzdao u sjajnu formu Interovog letnjeg pojačanja. Na kraju je verovatno zažalio jer se Korea pošteno ispromašivao. Iako je neke od tih šansi sam sebi kreirao... Di Marija i De Paul iz veznog reda nisu dali očekivani doprinos jer su redovno dobijali po cevanicama čim prime loptu.

Mesi je bio dobro čuvan i daleko od gola ali je zato pravio prostor ostalim saigračima i navlačio čuvare. Džaba...

Di Marija je posle desetak minuta samo trebalo da skoro sa gol-linije samo gurne loptu u praznu mrežu ali je domaći štoper Alderete nekako uspeo petom da izbije loptu u poslednjem času. Golman Antoni Silva je imao svoju noć u stilu slavnih prethodnih Hosea Čilaverta ili Husta Viljara. Skinuo je zicer Korei u prvom poluvremenu. To su bile retke prave šanse Argentine u prvih 45 minuta, ali Paragvaj nije imao nijednu.

Već u drugom delu igre se slika promenila. Domaći su zaigrali još grublje i faulovima već na centru sprečavali opasne napade Argentinaca, a i sami su ih imali nekoliko. Mladi Alimorn je bio sebičan u najboljoj šansi Paragvajaca, a Sanabrija je imao spektakularan pokušaj petom koji je neutralisao Emilijano Martinez. Silva je odbranio zicer Gvidu Rodrigezu, a njegov saigrač Viljasanti je akrobacijom sprečio Koreu da pogodi gol sa pet metara.

Probao je Skaloni izmenama, uveo ofanzivce Papua Gomeza, Nika Gonzalesa i Riverovo čudo Hulijana Alvareza ali nije dobio ništa. Osim sjajnog šuta Gomeza koji je čudesnom paradom zaustavio igrač utakmice Antoni Silva. Na kraju je Paragvaj igrao totalnu defanzivu i odoleo.

Argentinin niz bez poraza od 2019. godine se nastavio, ovo im je bila 23. utakmica zaredom na kojoj nisu savladani, bod su bliže Kataru a dočekuju Urugvaj sa celim timom jer niko od 10 igrača kojima je pretila suspenzija, večeras nije dobio žuti karton.

Remi bez golova je viđen i u Montevideu gde je gostovala Kolumbija i osvojila zlata vredan bod u trci za Katar. Mimo očekivanja, Urugvaj je počeo meč sa samo jednim klasičnim napadačem. Luis Suarez se našao u startnih 11, a Edinson Kavani i Darvin Nunjez ostali na klupi. Pistolero nije opravdao očekivanja. Ispromašivao se, a jedini pogodak mu je VAR poništio zbog ofsajda. Povredio se pa ga je na poluvremenu zamenio Kavani ali je on bio još bezopasniji. Čak su Kolumbijci imali najbolju šansu u drugom poluvremenu ali je neprecizan bio Duvan Zapata. Njima bod više vredi jer ih za tri dana očekuje duel sa Brazilom u kojem mogu da izgube tu petu poziciju koja vodi u baraž.

JUŽNOAMERIČKE KVALIFIKACIJE ZA MUNDIJAL U KATARU – 10. KOLO

Petak

Paragvaj - Argentina 0:0

Urugvaj - Kolumbija 0:0

Venecuela - Brazil 1:3 (1:0)

/Ramirez 11 - Markinjos 71, Gabrijel Barbosa 85 penal, Entoni 90+5/

Ekvador - Bolivija 3:0 (3:0)

/Estrada 14, Valensija 17, 19/

Peru - Čile 2:0 (1:0)

/Kueva 35, Penja 64/



tagovi

reprezentacija Paragvajafudbalska reprezentacija Argentine

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara