Hoze Kaljehon (©Reuters)
Hoze Kaljehon (©Reuters)

Problem bez rešenja: Fudbaleri kojima 30. juna ističu ugovori mogu da idu iz klubova

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.06.20. | 08:55

Hoze Kaljehon uzet kao primer

Jedno od najvećih pitanja kada je izbila korona, kada se shvatilo da se fudbal neće tako brzo nastaviti, bilo je šta će se dogoditi sa igračima kojima ugovori ističu 30. juna.

Tražilo se rešenje, razmatrale se opcije, jer će u velikom broju klubova da se dogodi da delu igrača 30. juna ističu ugovori, a sezona samo što se nastavila, nije baš ni blizu kraja. Rešenje se tražilo, ali – nije pronađeno.

Izabrane vesti

Jednostavno, ne postoji nikakva druga opcija osim da igrači koji 30. juna postaju slobodni, a ne žele da produže ugovor, dobiju čiste papire da mogu da idu dalje. Da nema prostora ni za kakvo zaobilaženje zakona upozorili su i Udruženje fudbalskih menadžera u Italiji.

Svaki igrač kojem 30. juna ističe ugovor sa klubom, od tog dana je slobodan da ode. Igrači kao što je, recimo, Hoze Kaljehon iz Napolija, može da odbije da igra za klub nakon poslednjeg dana juna“, rekao je Bepe Gali, predsednik Udruženja menadžera.

Isti je problem i sa igračima kojima ističu pozajmice 30. juna. Oni posle tog dana nemaju pravo da nastave da igraju za klub u kojem su „na zajmu“, jer bi se to tretiralo kao novi prelazak. A novi transferi mogu da se dogode tek kada počne prelazni rok.

Igrači koji posle 30. juna pređu u neki klub mogu da treniraju u novom timu, ali ne smeju da igraju dok se ne završi tekuća sezona. Mi smo tražili sastanak sa Fudbalskim savezom Italije oko ovih pitanja, ali nikada nismo dobili ni odgovor“, kaže Bepe Gali.

Serija A bi trebalo da se nastavi 20. juna, a samo 10 dana kasnije brojni klubovi bi mogli da ostanu bez igrača kojima ističu ugovori i nove ne žele da potpišu.


tagovi

Serija AfudbalHoze Kaljehon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara