Problem u Milanu: Čalhanoglu hoće veću platu od Donarume, agent ga ponudio Interu

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.10.20. | 11:49

Turčin traži ogromnu povišicu

Milan proživljava najlepše trenutke u poslednjih nekoliko godina. Slavni klub je opet lider italijanskog šampionata, pobedio je sve prvenstvene utakmice od početka sezone, dobio je gradski derbi posle četiri godine, u seriji je od 20 mečeva bez poraza, a na sve to ima najmlađu ekipu u Seriji A sa prosekom od 24 godine i 34 dana.

Međutim, taman kada je sve izgledalo idealno za Rosonere, počeli su da se javljaju problemi. Jedan od njih se zove Hakan Čalhanoglu. Turčin je uz Ibrahimovića ponajbolji igrač Milana. U ovoj seriji od 20 mečeva bez poraza je zabeležio 10 golova i 10 asistencija. Primera radi, u 20 utakmica pre toga je imao učinak od tri gola i nije imao nijednu asistenciju. Posle godina mučenja u crveno-crnom dresu je napokon igrač kakvog su na San Siru čekali. I taman kada je proigrao, zapretio je odlaskom.

Izabrane vesti

Čalhanoglu je jedan od Milanovih igrača kojima na kraju sezone ističe ugovor i mogao bi da ode bez obeštećenja. Nije sporna Milanova želja da ga zadrži, ali je problem što Turčin traži previše novca za limitirani budžet milanskog kluba. Čalhanoglu je prilično neskromno zatražio da po novom ugovoru zarađuje 6.500.000 evra neto godišnje umesto dosadašnjih 2.500.000 evra po sezoni.

To je plata koja je ogromno opterećenje u Milanovom budžetu. Podsećanja radi, Milan je jedva pristao letos da Zlatanu Ibrahimoviću isplati 7.000.000 evra za ovu sezonu. Pored njega, veliki ugovor ima još samo Đanluiđi Donaruma koji zarađuje 6.000.000 evra godišnje, ugovor mu ističe na kraju sezone i poput Čalhanoglua traži povišicu.

Milan je spreman da ponudi veću ugovor turskom vezisti, ali u granicama svojih mogućnosti. Turčinov agent Gordon Stipić je svestan da je njegov klijent u sjajnoj pozajmici. Nikada nije igrao bolje i može da traži veliki novac. Pogotovo što će od 1. januara moći da potpiše predugovor sa drugim klubom bez Milanove dozvole i da na leto ode bez obeštećenja ali sa milionskim bonusom za potpis. Naravno, to znači i punije džepove za agenta koji uzima procente od svakog ugovora, pa mu se baš i ne isplati da igrač ostane u istom klubu. Torinski Tutosport čak tvrdi da je Stipić ponudio Čalhanoglua Milanovom gradskom rivalu Interu.

Podsetimo da Milan sličan problem ima sa Donarumom i njegovim agentom Minom Rajolom i da rizikuje da narednog leta besplatno izgubi dvojicu od trojice najboljih igrača. 


tagovi

Hakan Čalhanoglu

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara