Virdžil van Dajk (Foto: Reuters)
Virdžil van Dajk (Foto: Reuters)

Problem za Liverpul, Van Dajk preko mesec dana van terena

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.01.23. | 18:35

Holanđanin napustio teren na poluvremenu utakmice sa Brentfordom

Iznenadio je neprijatno Liverpul porazom od Brentforda minulog ponedeljka (1:3), a medicinski tim je nakon susreta preneo stručnom štabu još loših vesti. Naime, kako trener Redsa Jirgen Klop ističe, reprezentativac Holandije Virdžil van Dajk bi mogao da odsustvuje preko mesec dana zbog povrede zadnje lože.

On je na poluvremenu susreta sa Brentfordom ustupio mesto na terenu Džoelu Matipu, a detaljni pregledi su utvrdili da je došlo do povrede, pritom ozbiljnije nego što se u prvih mah mislilo.

Izabrane vesti

Van Dajk će tako propustiti susret sa Vulvsima u FA kupu u subotu, a najverovantije i okršaje sa Brajtonom, Čelsijem i Vulvsima u Premijer ligi, dok još tinja nada na Enfildu da bi mogao da se oporavi za mečeve protiv Evertona, Njukasla i eventualno Real Madrida u Ligi šampiona.

"Veliko iznenađenje za nas. Jasno, dobio je jak udarac, iako nije mnogo osećao. Izveo sam ga, nisam želeo da rizikujem iako nije bilo jasno o čemu se radi, možda je i mogao da pokuša da igra. Na kraju je dijagnoza bila prilično okrutna, u pitanju su nedelje, više od mesec dana. Nadam se da će proći brzo, ali videćemo. Trenutno nije na raspolaganju i to je to", rekao je Jirgen Klop.

Istakao je da se Holanđanin nije žalio ranije na probleme sa mišićima.

"Nikada nije imao problema, niti pomenjiao išta ranije i samo se desilo. Tako je, kako je. Bio je to jedan sprint previše u tom trenutku".

Ipak, veruje u ostale centralne defanzivce koje ima na raspolaganju.

"Imamo druge štoper i dok god je to slučaj, sve je u redu što se tiče tima, ali za Virdža je teško. Odigrao je ogroman broj utakmica tokom prethodnih par godina, da budem iskren. Ne možemo da ga koristimo na terenu, ali možemo van terena, pa ćemo to i uraditi".

Dobra vest je bi kapiten Džordan Henderson mogao da se vrati za vikend.

"Hendo se vratio. Radio je juče koliko mu je bilo dozvoljeno, veći deo treninga, bez igranja glavom. Od danas mu je dozvoljeno da radi sve. Mislim da je to to", zaključio je Nemac.


tagovi

Virdžil van DajkLiverpulJirgen KlopDžordan Henderson

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara