Foto: Reuters
Foto: Reuters

Problem za Poljake: Levandovski zbog povrede, umesto u London, putuje u Minhen

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.03.21. | 12:38

Trenutno najbolji igrač sveta usled problema sa ligamentima kolena propušta duel sa Engleskom

Proslava pobede (3:0) nad Andorom u redovima Poljske je trajala veoma kratko s obzirom na to da je junak trijumfa, dvostruki strelac Robert Levandovski igru napustio u 63. minutu uz bol u kolenu.

Bolna grimasa trenutno najboljeg fudbalera sveta izazvala je strepnju, a da je bojazan bila opravdana potvrdili su prvi lekarski nalazi i vest da Levandovski zbog povrede ligamenata neće biti u konkurenciji za gostovanje Engleskoj.

Izabrane vesti

Napadač Bajerna iz Minhena koji igra u životnoj formi, što najbolje oslikava 47 pogodaka na 42 susreta ove sezone, u prethodna dva meča je vukao sve konce igre Poljaka te će tim Paula Souze znatno oslebljen izaći u sredu na megdan prvom rivalu u borbi za čelo Grupe I.

"Robert Levandovski zbog povrede neće biti u konkurenciji za utakmicu protiv Engleske u Londonu u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru. Lekarski pregledi pokazali su oštećenje kolateralnog ligamenta desnog kolena, a kratko vreme preostalo do sledećeg meča isključuje učešće kapitena reprezentacije u ovom duelu s obzirom da bi ono nosilo preveliki rizik od još ozbiljnije povrede", navedeno je u zvaničnom saopštenju Fudbalskog saveza Poljske.

Činjenica da neće moći da pomogne saigračima razlog je zbog kojeg će se centarfor rannije vratiti u Nemačku.

"Lečenje ove vrste povreda obično traje od pet do 10 dana, zato će se Levandovski vratiti u Bajern, gde će biti podvrgnut daljoj rehabilitaciji", obrazloženo je uz vest o povredi.

Levadovski je na premijeri Poljske u aktuelnom ciklusu golom u završnici susreta doneo bod (3:3) svom timu protiv Mađarske, a seriju pogodaka nastavio je protiv Andore poslavši dve lopte u mrežu. Međutim, peh sa kolenom olakšaće posao engleskim defanzivcima koji nisu primili gol u susretima sa San Marinom (5:0) i Albanijom (2:0).



tagovi

Robert Levandovski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara