Foto: Reuters
Foto: Reuters

Za Kejna ne postoji rešenje, uverili su se i Albanci (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 28.03.21. | 20:01

Engleski napadač nastavio da beleži neverovatne brojke u aktuelnoj sezoni

Sjajan učinak Harija Kejna iz sezone u sezonu postaje sve impresivniji, pa bi uprkos činjenici da ove godine beleži neverovatne rezultate bilo veoma neoprezno reći da engleski napadač igra na vrhuncu forme s obzirom na to da je nakon poslednjih partija pitanje gde su limiti golgetera Gordog Albiona. Međutim, kako drugačije opisati sezonu u kojoj je korpulentni centarfor na 47 utakmica, zbirno u dresovima nacionalnog tima i Totenhema, učestvovao u čak 46 pogodaka (28 golova i 18 asistencija)?

Nezaustavljivi špic Totenhema i Engleske, fenomenalnu takmičarsku godinu nastavio je na susretu sa Albanijom potpisavši golom i asistencijom novu pobedu (2:0) izabranika Gereta Sautgejta.

Izabrane vesti

Centarfor, koji je bio pošteđen šuterskog treninga protiv San Marina (5:0), očigledno je veoma motivisan dočekao susret u Tirani, što je pokazao i pre vodećeg gola. Tražio je Kejn loptu, preuzimao odgovornost i iz slobodnog udarca, a nagrada je stigla u 39. minutu. Luk Šo je centrirao sa levog boka, a Kejn se, u svom stilu, za tren oka pojavio ispred neopreznog štopera domaćina i glavom loptu poslao u mrežu.

Inspirisani napadač, pogotkom je tek počeo predstavu za fudbalske sladokusce, pa je deo golgeterskog arsenala demonstrirao i četiri minuta kasnije kada ga je prečka sprečila da udvostruči prednost.

Simultanku jednog čoveka prekinuo je Fil Foden u 52. minutu udarcem iz peterca, ali je Beriša demonstrirao neverovatne reflekse i ostavio svoj tim u igri. Pet minuta kasnije Kejn se vratio u centar pažnje vrlo dobrim udarcem koji je završio tik preko prečke, a kako ga nije hteo drugi gol, napadač je u 63. minutu odlučio da se oproba kao paker te je idealnom asistencijom olakšao posao Mejsonu Mauntu koji je golom naplatio poklon igrača Albanije.

Dva gola vođstva bila su povod Sautgejtu da promeša karte, a njegovim izabranicima da spuste ritam i prištede snage za najteži martovski izazov i susret sa Poljskom zakazan za sredu.

Domaćinu je na kraju, ostalo da žale što strateg Engleske nije umesto protiv San Marina, centarfora Totenhema odmarao protiv njih, i da se pitaju, da li bi drugačiji scenario bio da su iskoristili jedinu pravu šansu koju su imali preko Uzunija u 13. minutu kada je ofanzivac Ferencvaroša gađao preko gola.

Činjenica da je Albanija imala samo jednu konkretnu pretnju na najbolji način oslikava sjajan posao defanzive u kojoj je posebno raspoložen bio Rajs sa pet presečenih i tri oduzete lopte uz čak 97% posto tačnih dodavanja čime je u velikoj meri pomogao Niku Poupu da i na šestoj utakmici u nacionalnom dresu ostane nesavladan. Golman Barnlija tako je postao prvi čuvar mrežeg u reprezentativnoj istoriji kojem je uspelo da na prvih šest nastupa za Englesku ne kapitulira.

Istovremeno kad i duel Grupe I, odigran je i susret između Jermenije i Islanda u okviru Grupe J koji je pripao domaćinu rezultatom 2:0. Maksimalan učinak posle dva kola Jermeniji su obezbedili Baršegjan i Bajramjan pogocima u 53. i 74. minutu, te izabranici selektora Hoakina Karposa imaju maksimalnih šest bodova posle dva izazova pošto su prethodno savladali Lihtenštajn (1:0). Sa druge strane, Island je pretrpeo sedmi uzastopni poraz u zvaničnim mečevima i sa sijaset problema čeka gostovanje Lihtenštajnu zakazano za sredu.

GRUPA I

Albanija - Engleska 0:2 (0:1)

/Kejn 39, Maunt 63/

20.45: (1,03) Poljska (18,0) Andora (40,0)

20.45: (40,0) San Marino (18,0) Mađarska (1,03)

*** Kvote su podložne promenama

GRUPA J

Jermenija - Island 2:0 (0:0)

/Baršegjan 53, Bajramjan 74/

20.45: (1,10) Makedonija (10,0) Lihtenštajn (23,0)

20.45: (9,00) Rumunija (5,70) Nemačka (1,30)





tagovi

AlbanijaHari Kejnkvalifikacije za svetsko prvenstvoreprezentacija Engleske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara