Foto: Reuters
Foto: Reuters

Asovi nastavili u istom ritmu: Ibrahimović asistirao, Levandovski pogađao

Vreme čitanja: 3min | ned. 28.03.21. | 22:49

Špicevi Švedske i Poljske režirali pobede

Dvojica napadača koji u aktuelnom momentu privlače najviše pažnje na velikoj fudbalskoj pozornici Zlatan Ibrahimović i Robert Levandovski dali su značajan doprinos na putu njihovih nacionalnih timova do pobeda u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine. Ibrahimović je drugi uzastopni susret asistirao za vođstvo Švedske i tako najavio pobedu nad takozvanim Kosovom (3:0), dok je Levandovski posle gola za remi sa Mađarskom (3:3), sa dva pogotka potpisao trijumf nad Andorom (3:0).

Napadač Milana drugi uzastopni duel u nacionalnom dresu otvorio je asistencijom, a ovaj put sa golom je spojio Augustinsona u 12. minutu. Ibrahimović je stigao do lopte pre golmana domaćina i spustio je za defanzivca koji je rutinski načeo mrežu protivnika.

Izabrane vesti

Vođstvo gostiju u 35. minutu udvostručio je Isak i tako još pre odlaska na odmor razrešio većinu dilema po pitanju ishoda meča. Udarac centarfora Real Sosijedada je posle dodavanja Ibrahomovića izblokirao štoper tzv. Kosova, ali je Šveđanin iz popravnog uspeo da loptu kroz noge Ujkanija pošalje u gol. Talentovani napadač tako se iskupio za grešku iz 17. minuta kada je iz neposredne blizine uspeo da promaši prazan gol.

Dvojac špiceva u 68. minutu, nakon što je već bilo izvesno da će gosti odneti ceo plen, napustio je igru, a samo dva minuta kasnije Švedska je sa bele tačke postavila konačni rezultat. Najstrožoj kazni koju je iskoristio Larson prethodilo je igranje rukom Rašice posle kornera, a nakon gola sa bele tačke bilo je jasno da će Kosovo ostati na tri boda osvojena protiv Litvanije (4:0).

Istovremeno je do važna tri boda stigla i Poljska koja je kao domaćin identičnim rezultatom savladala Andoru. Poljaci su rivala načeli u 30. minutu golom Levandovskog. Najbolji igrač u prethodnoj godini vodeći pogodak je postigao sjajnim volje udarcem posle centaršuta Ribusa iz slobodnog udarca.

Centarfor Bajerna ovosezonskki učinak dodatno je poboljšao u 55. minutu kada je na asistenciju sa desnog boka udvostručio vođstvo i stigao do 47. gola u 42 utakmce ove sezone.

Na fenomenalne poteze Levandovskog koji je obavio veći deo posla, nadovezao se Sviderski koji je golom u 88. stavio tačku na utakicu.

U okviru Grupe I ceo plen osvojila je i Mađarska koja je na Strani savladala San Marino (3:0). Vodeći pogodak postigao je Salaj u 13. minutu iz jedanaesterca, a sedam minuta kasnije ponovo je imao priliku da zatrese mrežu sa bele tačke, ali je ovaj put bio neprecizan. Ipak, fudbaler Majnca je u 71. minutu uspeo da udvostruči prednost, a Nikolić je iz novog penala u 88. minutu postavio konačni rezultat.


GRUPA B

Gruzija - Španija 1:2 (1:0)

/Kvarachelija 44 - Tores 56, Olmo 90+2/

Tzv. Kosovo - Švedska 0:3 (0:2)

/Augustinson 12, Isak 35, Larson 70p/

GRUPA I

Albanija - Engleska 0:2 (0:1)

/Kejn 39, Maunt 63/

Poljska - Andora 3:0 (1:0)

/Levandovski /

San Marino - Mađarska 0:3 (0:1)

/Salaj 13p, 71, Nikolić 88p/



tagovi

Zlatan IbrahimovićRobert Levandovski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara