Dejan Kuluševski (©MN Press)
Dejan Kuluševski (©MN Press)

Problem za Šveđane na startu Evropskog prvenstva: Bez Kuluševskog na Španiju

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.06.21. | 16:53

Krilo Juventusa mora u izolaciju zbog korone

Teško je bilo poverovati da će uprkos odlaganju turnira za godinu dana Evropsko prvenstvo 2020. proteći bez problema sa igračima zaraženim virusom korona i to se, nažalost, obistinjuje. Ako je za utehu, ne u drastičnoj meri, ali imamo već nekoliko njih koji će morati da propuste utakmice prvog kola.

U utorak je doktor švedske reprezentacije, Anders Valentin, na konferenciji za medije saopštio da je krilni napadač Juventusa, Dejan Kuluševski, pozitivan na Covid-19 i zbog toga ga neće biti u timu za duel sa Španijom, a ubrzo se pojavila informacija da Kuluševski nije jedini zaraženi u selekciji Tri krune. Pozitivan na Covid-19 je i Matijas Svanberg. Od ranije je poznato da će Španci u toj utakmici biti bez Serhija Busketsa, koji je takođe u izolaciji.

Izabrane vesti

KVOTE ZA MEČEVE EVROPSKOG PRVENSTVA

Susret Španija - Švedska igra se 14. juna u Sevilji, u okviru prvog kola Grupe E u kojoj su još Poljska i Slovačka.

"Verujemo da se Dejan zarazio tokom odmora. Jutros se požalio na prehladu, pa je uradio PCR test koji se ispostavio pozitivan. Nadamo se da nije preneo zarazu nekome", izjavio je doktor švedske reprezentacije i dodao da će Kuluševski morati da bude u izolaciji najmanje nedelju dana.

Šveđani u drugom kolu igraju protiv Slovačke 18. juna, a u trećem se sastaju sa Poljskom 23. juna, što znači da bi jedan od najboljih igrača žuto-plavih mogao da bude na raspolaganju selektoru Janeu Andersonu za te mečeve.

Podsetimo, Šveđani su već doživeli veliki udarac zbog povrede Zlatana Ibrahimovića koji se i nije našao na spisku od 26 igrača licenciranih za Evropsko prvenstvo.


tagovi

Dejan KuluševskiEuro2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara