(© Star sport)
(© Star sport)

Problemi u Humskoj: Partizan izgubio Markovića na deset dana, a Severinu verovatno i za derbi

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.12.23. | 09:56

Trener Igor Duljaj prinuđen da prolanazi nova rešenja, i rezervni golman Stevanović van stroja

Serija utakmica na domaćem terenu završava se u četvrtak. Pogodilo se tako da Partizan čak četiri vezana meča igra kod kuće, tri je već odradio, a ostalo mu je da, ako može, protiv Grafičara u osmini finala Kupa Srbije iskoristi prednost igranja u Humskoj, pre nego što ga sačekaju izazovi u finišu jesenje trke koji će odrediti i položaj na tabeli pred zimsku pauzu.

U taj ritam utakmica crno-beli će ući bez kapitena. Svetozar Marković izvesno neće igrati za dva dana u okviru masovnijeg takmičenja, jer se i dalje oporavlja od povrede pretrpljene tokom zagrevanja za prethodni prvenstveni duel sa Vojvodinom. Tad je osetio bol u kolenu i povukao se sa terena, prepustivši mesto Siniši Saničaninu, koji je uverljivo odradio posao protiv bivšeg kluba. Kasnije je snimanjem magnetnom rezonancom ustanovljeno da povreda štopera Parnog valjka nije baš naivna kako se isprva činilo i da postoji oštećenje hrskavice kolena, što zahteva pauzu od desetak dana.

Izabrane vesti

Sve to znači da će Marković izvesno propustiti okršaj sa Grafosima, što ne bi trebalo da predstavlja problem, ali već za gostovanje u Nišu – jeste. Narednog ponedeljka Beograđani gostuju Radničkom na Čairu, dok u kolu posle toga čekaju još jedan Radnički, ali iz Kragujevca. U klubu se nadaju da bi kapitena mogli da imaju na raspolaganju za duel sa Šumadincima, kako bi uhvatio zalet za završni okršaj u 2023, večiti derbi na stadionu u Humskoj.

A sve su manje šanse da će za utakmicu sa Crvenom zvezdom konkurisati Ksander Severina. Niko od crno-belih se ne usuđuje da konstatuje kako je za Holanđanina okončana kalendarska godina, ali njegov izostanak sa poslednja dva prvenstvena duela sugeriše da su male šanse da se vrati na teren do derbija. Letošnji novajlija iz Den Haga je već tri sedmice odustan zbog povrede zadnje lože, zarađene tokom novembarske pauze usled obaveza reprezentacijač. Taman što je počeo da ulazi u dobar ritam (pogoci Voždovcu i Novom Pazaru), nije ga bilo u kadru za mečeve sa TSC-om i Vojvodinom, poput Markovića i krilni vezista je na terapijama, ali je povreda malo teže prirode i zato ne deluje optimistično da će se vratiti na teren uskoro.

Čini se da na njemu u četvrtak neće biti ni Nemanje Stevanovića. Golmana bole leđa i mada postoji mogućnost da se oporavi za duel Kupa Srbije, u kome obično dobijaju šansu momci skromnije minutaže, možda će opet među stative morati Aleksandar Jovanović.



tagovi

Svetozar MarkovićKsander SeverinaFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara