Problemi u Portugaliji pred Katar: As Benfike poručio da nije dostupan reprezentaciji

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.09.22. | 21:54

Odluka Rafe Silve opravdana ličnim razlozima

Jedan od najboljih igrača Benfike, ali i portugaskog prvenstva poslednjih godina, Rafa Silva, odbio je poziv selektora Fernanda Santosa i tako ga doveo u prilično neprijatnu situaciju pred poslednji skup reprezentacije uoči Mundijala u Kataru.

Silvu nije motivisala ni mogućnost da upiše prve minute u karijeri na Svetskom prvenstvu, iako je i 2014. godine bio u Brazilu, ali se nije našao na terenu. Pre nekih godinu dana pojavile su se priče oko njegovog neslaganja sa Santosom, koji navodno nije bio zadovoljan njegovom posvešćenošću na treniznima, iako je to kasnije demantovao.

Izabrane vesti

Ofanzivni vezista Benfike smatra da je u pitanju poštena odluka zbog trenutka u kom se nalazi u karijeri.

"Danas sam obavestio Fernanda Santosa i Fudbalski savez o mojoj nedostupnosti da predstavljam reprezentaciju. Mislim da je ovo ispravna odluka u ovom trenutku moje karijere. Molim da svi uvaže razloge koji su lične prirode. Predstavljao sam reprezentaciju u 40 navrata, pomogao da osvojimo Evropsko prvenstvo i Ligu nacija, uvek ću biti u prvim redovima da bodrim našu selekciju na Mundijalu i nastavku Lige nacija", poručio je Silva preko saopštenja objavljenom na sajtu Saveza.

Odluka je bila iznenađujuća s obzirom da je igrač dobio poziv posle 10 meseci i bio u prilici da se nađe u Kataru. Jedan je od najboljih igrača Rodžera Šmita na početku sezone, ogirao je svih 13 utakmica za lisabonske Orlove i postigao šest golova uz četiri asistencije u svim takimčenjima.

Problemi sa njim i Santosom navodno su nastali pred odlučujuće kvalifikacione mečeve za Mundijal protiv Republike Irske i Srbije, kada je džavni tim napustio zbog povrede. Potom su počele priče o njegovoj "posvećenosti" i komplikovanoj ličnosti.


tagovi

Rafa SilvaKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara