Andrea Pirlo (©AFP)
Andrea Pirlo (©AFP)

Profesor se vraća u Juventus

Vreme čitanja: 1min | uto. 30.06.20. | 08:17

Da bude profesor...

Jedan od najboljh italijanskih fudbalera u protekle dve decenije, Andrea Pirlo po svemu sudeći konačno postaje trener. Kako tvrdi tamošnji poznati novinar, Đanluka di Marcio popularni Profesor se vraća u Juventus, ali kao vođa mladog tima torinske Stare dame. U pitanju je zapravo drugi tim, U23 osvajač kupa Serije C,a ti momci mogu samo da slave ovu vest pošto će od novog "šefa" imati mnogo toga da nauče. Pirlu će asistent u stručnom štabu biti Roberto Baronio.

Nekada možda ako ne najbolji, onda svakako "najelegantiniji" vezista sveta se još pre dve godine izborio za UEFA trenersku licencu te je do sada čekao pravu priliku koja se konačno ukazala. Veliki as će ekipu preuzeti pred narednu sezonu. 

Izabrane vesti

Pirlo je igračku karijeru počeo u klubu iz rodnog grada Breše, potom je igrao i Interu, Ređini, Milanu od 2011. do 2011. odakle je prešao u redove Juventusa ostavši veran Staroj dami do 2015. Karijeru je završio u američkoj MSL ligi 2017. igrajući za Njujork Siti. Sa rerprezentacijom Italije osvojio je Svetski kup 2006.


tagovi

Andrea Pirlo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara