Projektil Asensija i brzi voz Vini za odrađivanje Valensije (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.02.23. | 23:23

Real ponovo na minus pet u odnosu na Barsu...

Pet protraćenih bodova u prva tri ligaška meča u 2023. bilo je i previše za Real. Barselona je pobegla na plus pet i Kraljevski klub nije imao pravo na novu grešku. Nije je ni počinio. Doduše, namestilo se tako da boljeg rivala u ovom času teško da je mogao da poželi. U odloženom susretu 17. runde, Madrid - Valensija laganih 2:0.

Laganih rezultatski, to stoji, međutim mučila se četa Karla Ančelotija više od 50 minuta da probije bedem gostiju sa Mestalje.

Izabrane vesti

S teretom negativne petnaestogodišnje tradicije došla je Valensija na Santijago Bernabeu - toliko dugo nije slavila protiv najuspešnijeg svetskog kluba - ali u isto vreme i s onim (u najvećem broju slučajeva) pozitivnim nabojem što donosi promena trenera.

Na kraju, Đenaro Gatuzo je otišao, serija loših rezultata nije prekinuta. Poslednje slavlje u La ligi Slepi miševi registruju još početkom novembra. Od tada jedan jedini osvojeni bod. Sva je prilika, biće grčevita borba za opstanak...

Nije ni Real na svom prepoznatljivom nivou, ali za ovakvu Valensiju sasvim je dovoljno bilo i nekih šezdesetak osto. Iliti suvi individualni kvalitet Marka Asensija i Vinisijusa Žuniora.

Verovatno najveće zasluge idu španskom reprezenativcu koji je u 52. minutu izvukao iz svog bogatog repertoara nešto posebno. Njegov projektil zemlja-vazduh razvalio je prve rovove rivala i trasirao put Realu ka toliko željenoj pobedi.

Još dok je režiser tražio Asensija po terenu, kako bi gledaocima dočarao njegovo slavlje, Madriđani su se sjurili u kontru. Pas Karima Benzeme za najbržeg igrača na terenu - Vinisijusa Žuniora, u prašini je Gabrijel Paulista.

Tu spasa nema...

Paulista nije izdržao muke na koje ga je zemljak stavljao tokom drugog dela utakmice, pa je reagovao nedolično u 72. minutu. Pokušao je namerno da ga udari. Crveni karton kao kuća.

Ono što sigurno nije prijalo Ančelotiju da vidu jesu povrede Edera Militaa i Karima Benzeme. Brazilac je morao van terena još tokom prvog poluvremena, dok je Francuz promenu zatražio u 60. minutu.



tagovi

Marko AsensioVinisijus Žunior

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara