Mladost (©Starsport)
Mladost (©Starsport)

Projektil Tumbasevića probušio Metalac, Mladost beži sa dna

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.10.21. | 18:57

Fantastičan gol iskusnog veziste za konačnih 2:0

Takve golove kakav je postigao Janko Tumbasević u Gornjem Milanovcu viđamo uglavnom u engleskoj Premijer ligi. Tamo gde se fudbaleri ne libe da oprobaju udarac sa distance, a i dobro im ide.

Da su bile pune tribine stadiona Metalca, sigurno bi odjekivali aplauzi, iako je lopta završila u mreži domaćeg tima, jer Tumbasević je izveo potez kakav se u Srbiji zaista retko viđa. Na 20 metara od protivničkog gola je klizećim startom oduzeo loptu rivalu, ustao, u sekundi bacio pogled ka golu i odapeo projektil koji je završio u „maloj mreži“. Remek delo. I to za konačnih 2:0 za Mladost protiv Metalca.

Izabrane vesti

Tri velika boda uzeli su Lučanci. Makar na neko vreme neće biti ni pretposlednji, preskočili su Radnik, koji, istina, ima utakmicu manje. Sa ovakvom igrom kao danas u Milanovcu Mladost ne bi bila tako loše plasirana, ali daleko je kraj sezone, vremena za popravni još ima.

Metalac je daleko od tima koji je prošle sezone u ovo vreme bio jedan od hitova jeseni. Imao je Lazetićev tim inicijativu, veći posed, ali sve to kao posledicu što je morao da juri rezultat posle 24 minuta igre i gola kojim je Saša Jovanović doveo goste do prednosti.

Imao je Metalac šansi, pogotovo u prvom delu, Fićović je pravio dosta problema Lučancima, ipak, mreža je ostala netaknuta. Imala je i Mladost prilika da i pre Tumbasovićeve majstorije stavi tačku na utakmicu, kolosalnu šansu je promašio Jovanović u drugom delu...

Kraj za Metalac je bio u 78. minutu kada je Krajišnik laktom udario u bradu Bahu i dobio drugi žuti karton, te svoj tim ostavio sa igračem manje na terenu.

SUPERLIGA SRBIJE – 13. KOLO

Petak

Novi Pazar - Spartak 0:1 (0:0)

/Tufegdžić 71/

Voždovac - Napredak 0:0

Subota

Kolubara - Crvena zvezda 1:7 (0:6)

/Dragović 8, Ben 16, Ivanić 19 i 36, Pavkov 24 i 42, Lazetić 88 - Mladenović 86/

Čukarički – Vojvodina 1:1 (0:1)

/Tošić 68 – Mrkaić 45/

Nedelja

Partizan - Radnik Surdulica 2:0 (1:0)

/Jojić 33, Rikardo 73/

Proleter - TSC 1:0 (1:0)

/Kojić 7/

Ponedeljak

Metalac – Mladost Lučani 0:2 (0:1)

/Jovanović 14, Tumbasević 65/

Odloženo

Radnički Niš - Radnički Kragujevac

 


tagovi

MetalacMladost LučaniSuperliga SrbijeJanko Tumbasević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara