Kevin Trap sa peharom Lige Evrope (© Star sport)
Kevin Trap sa peharom Lige Evrope (© Star sport)

Prokletstvo Pari Sen Žermena: Odlazi i osvoji evropski trofej

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.05.22. | 09:40

Kevin Trap poslednji u nizu primera

Osvojio je Pari Sen Žermen samo jedan međunarodni trofej, a otkako je trijumfovao u Kupu pobednika kupova 1996. nije se više vratio na postolje. Čak je uplivom novca sa Bliskog istoka navukao gnev velikog broja ljubitelja fudbala, spremnih da se naslađuju svaki put kad Sveci ispadnu iz Lige šampiona, što im je glavni cilj.

A da postoji izvesna kočnica kod pojedinaca možda bi se moglo zaključiti na osnovu činjenice da su čak šestorica fudbalera podizala pehare Lige šampiona ili Lige Evrope tek pošto su napuštali Park prinčeva. Poslednji je primer Kevina Trapa, jednog od heroja Ajntrahta, zaslužnog za veliko slavlje Nemaca u Sevilji. Trap je u četvrtoj seriji penala ukrotio udarac sa bele tačke Arona Remzija i na taj način ključno uticao da bundesligaš savlada Glazgov Rendžers. Ujedno potvrdi da je sjajan golman, iako možda u Parizu za njega nisu imali strpljenja. Ili on za njih. Da čeka. Mada, sa ove distance pitanje je ko je bio u pravu, pošto su mu konkurencija bili Salvatore Sirigu i Alfons Areola, tek u završnoj sezoni Đanluiđi Bufon.

Izabrane vesti

Trap se najpre 2018. vratio u Ajntraht u vidu pozajmice, zatim je otkupljen za 7.000.000 evra, da bi fantastičnu sezonu krunisao u Sevilji. Tim je produžio listu fudbalera koji su tek po odlasku iz Pari Sen Žermena osvajali evropskii trofej.

Verovatno najupečatljiviji među njima je Kevin Gameiro. Sadašnji špic Strazbura je otišao 2013, da bi već 2014. osvojio Ligu Evrope sa Seviljom (protiv Benfike), isto ponovio naredne dve sezone (u okršajima sa Dnjeprom i Liverpulom), da bi 2018. podigao isti pehar, samo u dresu Atletiko Madrida (Marselj).

Proveo je Zlatan Ibrahimović četiri sezone u PSŽ, nijednom nije bio ni blizu Lige šampiona, otisnuo se 2016. u Mančester da bi već narednog proleća sa Junajtedom osvojio Ligu Evrope. Ruku na srce, u finalu protiv Ajaksa, nije igrao zbog teške povrede kolena, ali je bio akter i grupne i eliminacione faze. Sve do polufinala.

Odlasci u Englesku ispostavili su se pogocima u slučaju još dvojice nekadašnji fudbalera kluba iz Pariza. Zajedničkih imenitelja: Brazilci u Čelsiju. David Luiz je baš sa Parka prinčeva stigao 2016. na Stamford bridž, a tri leta kasnije u Bakuu osvojio Ligu Evrope trijumfom nad budućim klubom, Arsenalom; Tijago Silva je premijernu sezonu na teritoriji Velike Britanije krunisao peharom Lige šampiona osvojenim u Portu prošle godine, kad su Plavci bili bolji od Mančester Sitija.

Svece verovatno najviše boli kako ih je za srce ujelo njihovo dete. Doduše, nije baš da su verovali u Kingslija Komana. Krilni napadač je najpre otišao u Juventus 2014, potom prešao u Bajern s kojim je 2020. u Lisabonu postao prvak Evrope, tako što je u finalu baš njegov gol presudio bivšem klubu.


tagovi

Kevin TrapPari Sen ŽermenKevin GameiroZlatan IbrahimovićTijago SilvaDavid LuizKingsli KomanAjntrahtAjntraht Frankfurt

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara