Proleće puno tuge i potom četiri minuta erupcije: Ajntraht ponovo blizu Evrope (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.05.23. | 22:48

Ekipa iz Frankfurta se plasirala u finale Kupa Nemačke posle trijumfa nad Štutgartom – 3:2

Prvo su se nadali da će naredne sezone ponovo igrati u Ligi šampiona. Potom su redukovali planove i imali ambiciju da se plasiraju u Evropu. Ništa ovog proleća nije išlo na ruku prošlogodišnjem osvajaču Liga Evrope.

Ali posle proleća punog tuge, usledila su četiri minuta erupcije u Štutgartu. Dovoljno da se Ajntraht plasira u finale nemačkog kupa, u kojem će ga čekati još jedan tim sa ambicijom da spase vrlo problematičnu sezonu, Lajpcig – 3:2.

Izabrane vesti

Imaće razloga za slavlje u Frankfurtu narednih dana, jer su došli na korak od pranja svih prolećnih fleka. Sezona sa trofejom u rukama bila bi uspešna, posebno što se ekipa Olivera Glasnera protiv Štutgarta vratila iz mrtvih.

Bila je nokautirana posle prvog poluvremena. I imala sreća da ima samo gol zaostatka, pošto su Švabe vodile pogotkom Tijaga Tomasa. Nož pod grlom bio je signal igračima Ajntrahta da se probude i kreiraju preokret za 240 sekundi.

Prvo je Ndika iskoristio tačan povratan pas Kolo Muanija i vratio utakmicu na početak. Igrao je Ajntraht kao u transu u tim trenucima. Dodir sa loptom Makote Hasebea bio je dovoljan da uđu i istoriju kao najstariji asistent u Kupu Nemačke. Mada je sve odradio Kamada. Poveo loptu, oslobodio se igrača i potom plasirao put u mrežu.

Kada je Kolo Muani iz penala doneo Ajntrahtu dva gola prednosti, činilo se da Štutgartu nema spasa. Međutim, utakmica se ponovo otvorila zahvaljujući Encu Milotu.

Utorak

Frajburg - RB Lajpcig 1:5 (0:4)

/Gregorič 75 - Olmo 13, Henriks 14, Sobozlaj 37, 90+7, Nkunku 45+1/

Sreda

Štutgart - Ajntraht 2:3 (1:0)

/Tomas 19, Milot 83 - Ndika 51, Kamada 55, Munai 77 pen/

***kvote su podložne promenama


tagovi

NemačkaRandal Kolo MuaniDaiči Kamada

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara