Sjajni napadač TSC-a, Vladimir Silađi (©Star Sport)
Sjajni napadač TSC-a, Vladimir Silađi (©Star Sport)

Proleter igra lepo za oko, ali TSC sa ovakvim napadom mora u Evropu!

Vreme čitanja: 3min | pet. 05.06.20. | 20:12

Po gol sjajnog tandema Silađi - Lukić, Đuro Zec rešio pitanje pobednika - 3:1

Proleteru po načinu i filozofiji igre trenera Branka Žigića nije mesto u donjem delu tabele, ali Novosađani su se večeras namerili na previše ozbiljnog protivnika. Predvođen sjajnim tandemom Silađi-Lukić sastav Zoltana Saba napravio je još jedan dragocen korak ka istorijskom plasmanu u evropska takmičenja, izjednačio se na trećem mestu Superlige sa Vojvodinom i pobegao petoplasiranom Čukaričkom na ogromnih osam bodova udaljenosti - 3:1 (1:0).

Da bi zadržala četvrto mesto, ekipi iz Bačke Topole će biti dovoljan još samo jedan korak, a njega će pokušati da napravi narednog vikenda kada na stadion u Senti dolazi Crvena zvezda. Sastavu Zoltana Saba će taj meč biti odlična prilika da odmeri snage sa aktuelnim šampionom i stavi svoju snagu na dodatnu proveru.

Izabrane vesti

Sa druge strane, Žigićev tim je uspeo da se odupre snažnom protivniku, dobrom igrom u drugom poluvremenu i da ga ozbiljno potisne na njegovu polovinu, ali je pao u poslednjih pola sata igre. Silađi je vratio prednost gostima, a potom i asistirao Đuru Zecu za postavljanje konačnog rezultata u 83. minutu utakmice.

Ponesen ogromnom željom i ambicijama da dođe do vredna tri boda TSC je uspostavio apsolutnu dominaciju na startu utakmice, pa su pre vodećeg gola Nenada Lukića sa bele tačke u šestom minutu gosti već imali nekoliko dobrih prilika za postizanje gola. Andrejević je srušio agilnog Duronjića, a Piper pokazao na belu tačku. Za Lukića je to bila rutinska situacija.

TSC ipak nije uspeo da iskoristi te uvodne trenutke da duplira prednost i do kraja prvog poluvremena praktično reši pitanje pobednika, pa je domaćin dobio novu šansu za povratak u život u drugom poluvremenu. U šansama su u prvom poluvremenu u nekoliko navrata bili Lukić i Silađi, a najbolji strelac Superlige je u 17. minutu mogao da postigne jedan od najlepših golova ove sezone u Superligi. Njegove makazice su ipak prošle pored stative Proleterovog gola. Žigićev tim je počeo da se diže već u poslednjih 15 minuta prvog poluvrmena, ali je i tada TSC mogao do drugog gola. Pre svih Vladimir Silađi, čiji je udarac u poslednjim trenucima prvog poluvremena odbranio Petrić.

Proleter je svoju dobru igru na otvaranju drugog poluvremena krunisao golom Branislava Jovanovića u 54. minutu, a samo nekoliko minuta kasnije domaći su oštećeni za jedanaesterac, jer je lopta pogodila Ponjevića u ruku. Piper se nije oglašavao, a TSC se potom u potpunosti uzdigao i ponovo zaigrao kao na početku utakmice. Da će gosti stići do pobede bilo je jasno u 66. minutu, kada je Silađi konačno krunisao svoju odličnu partiju i ponovo se izdvojio na čelu liste strelaca sa 16. golom u sezoni. Kao što smo rekli, sjajni napadač ekipe iz Bačke Topole je bio na visini zadatka i kod postavljanja konačnog rezultata meča, upisavši još jednu asistenciju u ovoj sezoni.

PROLETER - TSC 1:3 (0:1)

/Jovanović 55 - Lukić 6pen, Silađi 66, Zec 83/

Stadion: Karađorđe

Sudija: Petar Piper (Čačak)

PROLETER: Petrić - Mitrović, Andrejić, Joković, Tanasin - Šćepanović (od 69. Marjanović), Pejić, Karaklajić, Jovanović, Vesić - Rušević.

TSC: Filipović - Varga, Babić, Skopljak, Antonić (od 46. Balaž) - Ponjević, Zec, Duronjić (od 60. Đurić), Grabež, Lukić (od 71. Skopljak) - Silađi.

SUPERLIGA, 28. kolo:

Petak

Proleter - TSC 1:3 (0:1)

/Jovanović 55 - Lukić 6pen, Silađi 66, Zec 83/


Voždovac - Napredak 0:0 U TOKU

Subota

14.00: (8,50) Javor (4,50) Vojvodina (1,40)

16.30: (7,00) Spartak (4,50) Partizan (1,45)

19.00: (1,08) Crvena zvezda (12,0) Radnik (23,0)

21.00: (1,35) Čukarički (4,90) Inđija (9,50)

Nedelja

15.00: (1,65) Mladost (3,70) Mačva (5,70)

17.00: (1,30) Radnički Niš (5,70) Rad (9,00)


*** kvote su podložne promenama


tagovi

Vladimir SilađiNenad LukićTSC Bačka Topola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara