Galeno (@Reuters)
Galeno (@Reuters)

Promene u Brazilu pred Englesku i Španiju: Galeno predvodi novajlije

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.03.24. | 00:46

Dorival Žunior zbog povreda morao da menja spisak

Fudbalska reprezentacija Brazila uskoro kreće u pisanje novog poglavlja, koje bi kao epilog trebalo da ima finale Svetskog prvenstva 2026. Za autora tog dela izabran je Dorival Žunior, iskusni strateg koji je 2022. sa Flamengom pokorio Južnu Ameriku, što mu je uz dve titule sa Santosom (2010, 2016) najveći uspeh u trenerskoj karijeri. Nada se 61-godišnjak iz Ararakuare u Sao Paulu da je spreman za iskorak i velika dela sa nacionalnim timom.

Govorio je o tome novi selektor tokom nedavne konferencije za medije povodom objave spiska igrača za prijateljske mečeve sa Engleskom u Londonu (23. mart) i Španijom u Madridu (26. mart). Saopštio je Dorival Žunior 26 imena koja će konkurisati za glavne likove u njegovoj priči, barem kada je reč o uvodnim utakmicama, ali je prinuđen da menja.

Izabrane vesti

Zbog povreda će martovske obaveze u reprezentaciji morati da preskoče golman Mančester Sitija Ederson, štoper Pari Sen Žermena Markinjos i napadač Arsenala Gabrijel Martineli. Umesto njih,selektor je pozvao trojicu debitanata, od kojih je samo jedan kroz mlađe selekcije u nekoliko navrata nosio žuti dres sa grbom petostrukih svetskih prvaka.

Reč je o golmanu Vasko da Game, Leu Žardimu, dok su pozivi naknadno upućeni još Flamengovom štoperu Fabrisiju Brunu i napadaču Porta Galenu. Potonji je svakako najzvučnije ime iz ovog trilinga, a s obzirom na sjajnu golgetersku formu u kojoj se nalazi više je nego zaslužio priliku da se nađe među odabranima.

U poslednje tri utakmice za plavo-bele Galeno je dao četiri gola, od kojih su dva velikom rivalu Benfiki. Bio je strelac i jedinog gola u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona sa Arsenalom, a u 13 mečeva ove godine osam puta se upisao u strelce. Videćemo da li će mu i koliko poverenje ukazati selektor, ali sigurno je da će ovaj poziv dodatno motivisati Portovog napadača da nastavi sa goleadom u narednim mečevima. Koliko već večeras (21.00) u londonskom revanšu sa Tobdžijama.

Nakon tri promene, spisak Brazila za prijateljske mečeve sa Engleskom i Španijom izgleda ovako:

Golmani - Bento (Atletiko Paranense), Leo Žardim (Vasko da Gama), Rafel (Sao Paulo).

Odbrambeni igrači - Danilo (Juventus), Jan Kouto (Đirona), Ajrton Lukas (Flamengo), Vendel (Porto), Beraldo (PSŽ), Gabrijel Magaljaeš (Arsenal), Murilo (Palmeiras), Fabrisio Bruno (Flamengo).

Vezni igrači - Andre (Fluminense), Andreas Pereira (Fulam), Bruno Gimarais (Njukasl), Kazemiro (Mančester Junajted), Daglas Luiz (Aston Vila), Žoao Gomes (Vulverhempton), Lukas Paketa (Vest Hem), Pablo Maja (Sao Paulo).

Napadači - Endrik (Palmeiras), Rafinja (Barselona), Rišarlison (Totenhem), Rodrigo (Real Madrid), Savinjo (Đirona), Vinisijus Žunior (Real Madrid), Galeno (Porto).


tagovi

Fudbalska reprezentacija BrazilaJužna Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara