Promenila se klima u Berlinu, Herta ima 11 dana da otkupi Radonjića

Vreme čitanja: 1min | čet. 20.05.21. | 12:21

Čelnici kluba iz glavnog grada Nemačke po svemu sudeći će pokušati da aktiviraju klauzulu od 12.000.000 evra

Nemanji Radonjiću je bilo neophodno dva meseca prilagođavanja na uslove u nemačkom fudbalu, a taj period se poklopio i sa povredom primicača, koji ga je sputavao, ali se početkom maja sve promenilo. Tamo negde krajem marta u Berlinu nisu ozbiljnije razmišljali o njegovoj kupovini, ali je danas situacija potpuno drugačija, što potvrđuju i reči sportskog direktora Herte Arnea Fridriha.

Na tri od poslednje četiri utakmice u Bundesligi Radonjić je bio starter, a taj period iskoristio je da postigne gol i zabeleži dve asistencije. Herti u trenucima kada se borila za spasonosne bodove, doneo je brzinu i odlučnost u napadačkim akcijama, pa je sastav Pala Dardaija pronašao put do sigurne luke u ovoj sezoni.

Izabrane vesti

"Gledamo ovaj slučaj i kupovina je moguća. Kada je Nemanja u dobroj formi, on je drugačiji igrač za nas", rekao je Fridrih za Kiker.

Radonjić je u Berlin stigao na pozajmicu iz Marselja, uz opciju otkupa za sumu od 12.000.000 evra. Ona važi do kraja maja, što znači da Herta ima još tačno 11 dana da je aktivira i sebi obezbedi važnog igrača za narednu sezonu.

Povratak u formu srpskog fudbalera poklopio se i sa odličnim izdanjem u martovskom reprezentativnom ciklusu, kada je Radonjić promenio tok utakmice sa Portugalijom u Beogradu i zabeležio dve asistencije, a potom je bio starter i u okršaju sa Azerbejdžanom u Bakuu.


tagovi

Nemanja Radonjićletnji prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara