Kvinsi Promes (©Reuters)
Kvinsi Promes (©Reuters)

Promes na izlaznim vratima Ajaksa, čekaju ga u Spartaku

Vreme čitanja: 3min | pet. 18.12.20. | 12:25

Holanđanin bi nakon incidenta mogao da napusti Amsterdam i vrati se u dobro poznatu sredinu

Kvinsi Promes je na marginama u Amsterdamu. Iako trener Erik ten Hag i direktori Edvin van der Sar i Mark Overmars tvrde da mu veruju i da ne postoji nikakav problem, čini se da stvari nakon prošlonedeljnog hapšenja nisu baš najbolje. Holanski reprezentativac je završio u lisicama zbog incidenta koji se dogodio pre oko mesec dana, u kojem je jedan njegov rođak uboden nožem u predelu kolena. Bivši fudbaler Sevilje je ubrzo pušten, vratio se treninzima i mogao bi da bude konkurenciji za sastav u nedelju kada Kopljanici budu gostovali u Hagu (14.30). ali holandski i ruski mediji javljaju da bi mogao da napusti klub, Sport-Ekspres prenosi da je moskovski Spartak ozbiljno zainteresovan da ga vrati u svoje redove.

Izabrane vesti

Promes je dres kluba iz ruske prestonice nosio u periodu od 2014. do 2018. godine, postigao je 66 golova i upisao 33 asistencije na 135 nastupa za klub sa Otkritije arene. Usledila je prodaja u Sevilju za 21.000.000 evra, da bi ga godinu dana kasnije Ajaks vratio u domovinu za 19.000.000 evra. Ove sezone ipak nije u prvom planu na Johan Krojf Areni, a nedavni incidenti samo su ga dodatno pogurali ka izlaznim vratima kluba.

Crveno-beli bi da iskoriste situaciju, bogati vlasnik Leonid Fedun smatra da bi angažovanje Promesa bila dobra investicija. U Moskovskom klubu stvari ipak nisu idealne u poslednje vreme, trener Domeniko Tedesko je najavio da će na leto napustiti klub, ali bi to na kraju moglo da se dogodi i dosta ranije, ruski mediji već spekulišu da bi ove zime na mestu šefa struke Spartaka mogao da ga nasledi Masimo Karera, Italijan koji je 2017. godine zajedno sa Kvinsijem Promesom doneo i titulu sastavu iz prestonice. Promene su neminovne u redovima ruskog velikana, Spartak želi titulu, nakon prvog dela sezone u ruskoj Premijer ligi nalaze se na trećem mestu na tabeli sa šest bodova manje od lidera Zenita. Promes bi bez sumnje bio veliko pojačanje, navijači bi raširenih ruku dočekali povratak tandema koji je pre tri godine osvojio šampionsku titulu.

Čini se da se i Ajaks sa druge strane već neko vreme sprema za rastanak sa hitronogim krilnim igračem. Šest puta je u Erediviziji u tekućoj sezoni ulazio sa klupe, postigao je doduše pet pogodaka, ali je u Ligi šampiona tek jednom bio starter i ima upisanu samo jednu asistenciju. Mladi igrači poput Lasine Traorea i Brazilca Antonija od leta su u prvom planu, pa bi Promes mogao da bude unovčen već u januaru.

Moskovljani su zainteresovani za još jednog holandskog internacionalca javljaju tamošnji mediji, kapitena AZ Alkmara Tena Kopmejners. Novopečeni reprezentativa Oranja je od 2017. godine član AZ-a, postigao je 28 pogodaka na 115 nastupa za klub, nedavno je poneo i kapitensku traku. Nastupa na pozicijama centralnog i defanzivnog veznog, može da odigra i na mestu štopera i nema sumnje da bi predstaljao veliko pojačanje za klub iz Rusije. Videćemo da li Spartak na kraju može da preseli ovaj odličan holandski tandem u svoje redove i tako baci rukavicu Zenitu u borbi za titulu pred drugi deo sezone.


tagovi

Zimski prelazni rok 2021Leonid FedunMasimo KareraDomeniko TedeskoKvinsi PromesTen Kopmejners

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara