""
""

Promovisana knjiga „Kako je fudbal porastao?“

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.12.15. | 15:06

Zanimljivo štivo iz oblasti sportska

Novo štivo na policama biblioteka Srbije, u odeljku - sport. Novinar „Sportskog žurnala“ i publicista Mihajlo Todić promovisao je knjigu „Kako je fudbal porastao?“ kojom je čitaocima približio osnove igre, njenog nastanka pre skoro 150 godina, način razvoja, pravila, sve do današnjih dana.
Knjiga je pisana godinu dana, ali je materijal za nju skupljan 18 godina. Sve je krenulo posle, naizgled, bezazlenog pitanja, kad mi se jedan kolega obratio rečenicom: 'Zašto jedan tim ima 11 igrača?'. Pronaći odgovor na to pitanje bila je lična misija. Pokušao sam da u u knjizi izbegnem priče o statistikama, posedu lopte, a verujem da ćete i čitaoci pokušati da je dožive kao čistu priču o fudbalu. Da shvatite fudbal kakav je nekad bio i kako se razvijao. Pozivam vas da se stavite u kožu čitalaca iz 19. veka, kako biste sagledali fudbal na svojim počecima“, rekao je na promociji Todić, inače autor još osam knjiga koji obrađuju teme iz sveta fudbala.

Izdavači knjige „Kako je fudbal porastao?“ su Beoletra, Beoknjiga i Hobisport, a njeni recenzenti su profesor Fakulteta za sport i fizičku kulturu, doktor fudbala Aleksandar Janković, fudbalski trener Slobodan Bobe Pavković i dugogodišnji novinar TV Sprotkluba Gojko Andrijašević. Tehnički urednik je Vladimir Batica.

Izabrane vesti

Predstavljanje publikacije održano je na stadionu OFK Beograda, u prisustvu velikog broja javnih ličnosti, pogotovo iz sveta sporta, kao što su Vladimir Petrović Pižon, Dušan Maravić, Ljubiša Tumbaković, Vuk Rašović, Miodrag Ješić, kao i mnogobrojne Todićeve kolege iz „Žurnala“ i drugih beogradskih redakcija.

Pratite MOZZART i na Vajberu!

 

 


tagovi

promocija knjigeMihajlo Todićknjiga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara