©Reuters
©Reuters

Propale "osvetničke namere" Fabijanskog, Arsenal u direktnom obračunu preuzeo četvrto mesto

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.12.21. | 22:58

Poljak imao nekoliko izuzetnih intervencija, odbranio i jedanaesterac Lakazetu, ali nije imao rešenje za udarce Martinelija i Smit Roua - 2:0

Nema boljeg način da preuzmeš željenu poziciju na tabeli od toga da to učiniš protiv direktnog konkurenta za to mesto. Arsenal je savladao Vest Hem na svom Emirejtsu i preuzeo četvrtu poziciju na tabeli, koja na kraju sezone garantuje željeni plasman u Ligu šampiona - 2:0 (0:0).

Bivši čuvar mreže Tobždija Lukas Fabijanski očigledno je bio silnmo motivisan da dokaže Tobdžijama kako je zaslužio mnogo veću šansu na mestu gde je proveo sedam predugih godina svoje karijere. Imao je nekoliko odličnih intervencija, zaustavio je i udarac Aleksandra Lakazeta sa bele tačke, ali nije imao rešenja za golove Gabrijela Martinelija i Emila Smit Roua.

Izabrane vesti

Fabijanski je prvi put ozbiljno zablistao u 40. minutu, kada je na sjajan način zaustavio pokušaj Kirana Tirnija, a pet minuta kasnije i onaj Aleksandra Lakazeta. Ipak, Martineli je odlično umakao gostujućoj odbrani u 48. minutu, kada ga je odlično uočio Lakazet, pružio mu loptu u prostor, a onda savladao poljskog čuvara mreže, koji je pročitao stranu, ali jednostavno nije mogao da zaustavi taj hiruški precizan udarac.

Lakazet je tada odradio mnogo važan posao, a takođe i u 67. minutu, kada je lukavo sačekao Vladimira Coufala, a ovaj ga je pokosio u kaznenom prostoru i zaradio drugi žuti karton. Francuz je preuzeo odgovornost, ali je Fabijanski blistao zaustavio jedanaesterac.

Vest Hem je jedinu ozbiljnu priliku imao pri rezultatu 0:1, kada je Aron Remzdejl u 53. minutu zaustavio udarac Džaroda Bouvena. Posle isključenja Coufala, Čekićari više nisu imali nikakvih mogućnosti da uzvrate. Fabijanski je i dalje činio sve što je bilo do njega, a onda je došao trenutak iz 87. minuta, kada je ponovo bio nemoćan. Smit Rou je odlično iskombinovao sa Bukajom Sakom, a onda gađao bliži ugao Vest Hemovog gola i učinio Fabijanskog potpuno nemoćnim u toj situaciji.

Tobdžije su ostvarile cilj u večerašnjem meču, a priluku da potvrde pravi trenutak imaće već u subotu, kada gostuju indisponiranom Lidsu na Eland Roudu, koji iza sebe ima debakl na Etihadu (0:7).

PREMIJER LIGA – 17. kolo

Utorak:

Norič – Aston Vila 0:2 (0:1)

/Remzi 34, Votkins 87/

Mančester siti – Lids 7:0 (3:0)

/Foden 8, Griliš 13, De Brujne 32, 62, Marez 49, Stouns 74, Ake 78/

Brajton – Vulverhempton 0:1 (0:1)

/Sajs 45/

Kristal Palas – Sautempton 2:2 (1:2)

/Zaha 2, Ajuv 65 – Vard Prous 32, Broja 36/

Arsenal - Vest Hem 2:0 (0:0)

/Martineli 48, Smit Rou 87/

Barnli – Votford odloženo

Četvrtak:

20.30: (2,25) Lester (3,50) Totenhem (3,35)

20.45: (1,30) Čelsi (5,80) Everton (12,0)

21.00: (1,15) Liverpul (10,0) Njukasl (18,0)

Odloženo:

Brentford - Mančester junajted

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

Lukaš FabijanskiEmil Smit RouAleksandr LakazetGabrijel Martineli

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara