Žulijen Engoj (@Reuters)
Žulijen Engoj (@Reuters)

Propalo! Partizan ipak bez pojačanja, Engoj dobio bolju ponudu u poslednji čas

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.06.21. | 13:15

Crno-beli kreću u realizaciju plana B

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Ptuja)

Izgledalo je tokom prepodneva da je sve utanačeno. Nakon što je boravio u Beogradu pre desetak dana i praktično pružio ruku čelnicima Partizana ostalo je samo da crno-beli zatvore finansijsku konstrukciju i isplate Eupen (transfer je trebalo da iznosi oko 1.500.000 evra), međutim u poslednji čas, taman kako je informacija puštena etar, jedan od preostalih interesenata - a zaličilo je da su svi nadigrani - javio se, podigao ponudu i kako stvari trenutno stoje pobedio preokretom u foto-finišu.

Izabrane vesti

Žulijan Engoj (23), sva je prilika, neće biti novo pojačanje Partizana!

Danima su u Humskoj krili ime talentovanog belgijskog napadača i korak po korak završavali posao. Ispostavilo se da je i te kako bilo razloga za konspiraciju, jer konkurencija očito nije bila potučena do kraja. Jedan od tih klubova "vaskrsao" je (pominjala su se najčešće dva francuska tima i Standard), te uspeo da pojačanom ponudom privoli Engoja da promeni kurs.

Žulijan Engoj svojevremeno je smatran jednim od najvećih belgijskih talenata u svojoj starosnoj kategoriji. Počeo je u Brižu, rano otišao u Englesku, u prvo u Stouk (63 minuta u Premijer ligi), pa Volsol, a kraće vreme proveo je na pozajmici u Grashopersu (pet pogodaka na 23 utakmice). U Belgiju se vratio avgusta prošle godine i uspeo da koliko-toliko oživi karijeru, pošto je na 32 utakmice postigao šest golova i jednom bio asistent.

U Humskoj su sve karte bili bacili na ovog momka, ubeđeni da će njegova karijera nastaviti uzlaznom putanjom u crno-belom dresu. A onda je poslednjih sati njegov menadžer počeo rapidno da menja uslove. Bili su to prvi znaci da nešto ne štima.

Sve skupa, Engoj ne dolazi. Ili se makar čini da ne dolazi. Jer, kao što je nastao veleobrt u Partizanovom slučaju, tako se u klubu nadaju da nije gotovo sve dok fudbaler Eupena ne potpiše za drugog poslodavca.

Tek ako transfer definitivno propadne, Partizan će aktivirati opciju B. Možda, takođe, iz Belgije. Od prošle sedmice pominje se da je na spisku želja Dukens Nazon, prvotimac Sent Trudena, mada je provejavala misao kako je samozvani Princ, reprezentativac Haitija, samo rezervno rešenje.

Pa ako je primarno propalo…


tagovi

Žulijan Engojletnji prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara