Fonseka (© Reuters)
Fonseka (© Reuters)

Propao dogovor Totenhema i Fonseke: Sad je Gatuzo prvi kandidat za trenera

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.06.21. | 17:30

Haotična situacija u Londonu

Taj ludi, ludi Totenhem. Ima ideje, ima novac, ali nema dovoljno dobre pregovarače da dovede trenera kog je želeo. Paulo Fonseka neće sesti na klupu Spursa.

Prema tvrdnjama britanskih i italijanskih medija, usmeni dogovor doskorašnjeg stratega Rome i čelnika kluba iz Londona više ne važi. Od ugovora nema ništa, jer je došlo do zastoja po pitanju načina regulisanja finansijskih obaveza Fonseki. Razlog:  48-godišnji strateg tražio je da mu se novac uplaćuje na račun u Italiji, gde su porezi znatno manji nego u Engleskoj, što je – kako tvrdi Skaj sport – u suprotnosti sa zakonima u Velikoj Britaniji. Kako dve strane nikako nisu mogle da premoste razlike, rešile su da svaka krene svojim putem.

Izabrane vesti

Na taj način propao je plan Totenhema da dovede trenera koga je pikirao novi direktor Fabio Paratiči. Kad je potpisao ugovor, bivši sportski direktor Juventusa je označio Fonseku idealnim rešenjem, dobio zeleno svetlo od predsednika Danija Levija da realizuje posao, ugovor je trebalo da važi na dve godine, uz opciju produžetka na još 12 meseci. Kad se očekivalo da se dogovor prenese na papir, pojavio se problem zvani „porez“, tako da u Londonu i dalje čekaju naslednika Žozea Murinja, uz napomenu da je posle odlaska Portugalca sezonu kraju, u ulozi privremnog rešenja, priveo Rajan Mejson.

Vrhunac bi mogao da nastane ako se ispostave tačnim glasine da je novi kandidat za klupu Totenhema Đenaro Gatuzo. Temperamentni Italijan je tokom četvrtka naprasno prekinuo saradnju sa Fjorentinom i odjednom je doveden u vezu sa premijerligašem. Navodno, posredstvom jednog od najuticajnijih svetskih menadžera, Žorža Mendeša.

Zasad je angažovanje Gatuza samo ideja, međutim, činjenica da su ga na naslovnice „zalepili“ svi ugledni engleski mediji sugeriše da bi posle Milana, Napolija i krakotrajnog angažmana u Firenci mogao opet van Italije. Dosad je radio u Švajcarskoj i Grčkoj. Premijer liga je, ipak, nešto posebno.


tagovi

TotenhemPaulo FonsekaĐenaro Gatuzo

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara