(© Reuters)
(© Reuters)

Propast Nemačke u nekoliko sekundi: Naglesman tražio od Trapa da folira povredu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.11.23. | 20:07

„Patetično ponašanje“, smatraju Austrijanci

Curi na sve strane, a vodoinstalatera nigde. Tako izgleda Nemačka. Pre, za vreme i posle Mundijala. Ništa se nije promenilo ni posle smene Hansija Flika, a osim igračke i rezultatske krize, deluje da nekada moćnoj reprezentaciji nedostaje i malo stila.

Videlo se to tokom gostovanja u Beču, gde je Pancer divizija glatko poražena od Austrije (0:2) i kalendarsku godinu okončala razočaravajućim bilansom (tri pobede, dva remija i šest poraza na 11 utakmica), uz napomenu da i ponašanje pojedinaca nije za pohvalu. Naprotiv, za kritiku je.

Izabrane vesti

Čak ne toliko Liroja Sanea, koji je isključen (zbog čega se as Bajerna po završetku susreta izvinio kolegama), već Julijana Naglesmana i Kevina Trapa. Baš posle crvenog kartona Saneu, selektor je – videlo se tokom prenosa – sugerisao golmanu da „folira“ povredu. Slučajno ili ne, odmah posle toga je čuvar mreže Ajntrahta je seo na travu. Taman da Naglesman porazgovara sa Tomasom Milerom na svojevrsnom tajm-autu. Ne samo to: instrukcije kako bi Nemci trebalo da igraju bez Sanea, zapisane na komadiću papira, stigle su od članova stručnog štaba, preko Benjamina Henriksa do Kaja Havarca.

Sve dok je trajao prekid. Ruku na srce, nije pomoglo gostima, ali je pokazalo sa kakvim se sve problemima suočava selekcija nekoliko meseci pred početka Prvenstva Evrope čiji je domaćin. Još jednom, ovo je za standardne Nemaca, koji su uvek važili za pedantne, pomalo iritantno, više vuče na manjak poštovanja prema protivniku, fudbalu uopšte.

Ni Naglesman, ni Trap posle meča nisu komentarisali detalj, ali jeste Herbert Prohaska, nekad reprezentativac Austrije (83 utakmice), sada u ulozi stručnog konsultanta:

„Ovo je bilo patetično. Pokazuje slabost cele Nemačke. Neke stvari se, jednostavno, ne rade. Kao selektor, morate da baratate informacijama u kratkom roku, a ne ovako“.




tagovi

Fudbalska reprezentacija NemačkeJulijan NagelsmanKevin Trap

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara