"Proterani" Vardar igra jedan od mečeva sezone

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.04.24. | 11:02

Bitka za opstanak najtrofejnijeg fudbalskog kluba u Prvoj ligi...

(Od dopsinika Mozzart Sporta iz Skoplja)

Vardar je daleko od najsvetlijih dana i bori se za opstanak u makedonskom šampionatu. U narednim kolima prvenstva slede dueli sa konkurentima, a u okviru 28. kola, jedan je od mečeva sezone pred crveno-crnima.

Izabrane vesti

Ekipa koju predvodi trener Gorazd Mihailov, koji je definitivno vratio ekipu na pravi put, igraće protiv Voska Sporta (16.00). Ohriđani su jedan od najvećih konkurenata Vardara u borbi za direktan opstanak. Žestoke borbe sa ovim rivalom vodile su se i dok je Vardar bio u Drugoj ligi.

16.00: (1,95) Vardar (3,30) Voska (3,80)

Crveno-crni iz Skoplja naišli su na problem pre ovog susreta. Hteli su da ovaj duel igraju na najvećem stadionu, Areni „Todor Proeski“, ali nadležni koji upravljaju stadionom nisu dozvolili tako nešto. Zatvorili su vrata najtrofejnijoj makedonskoj ekipi i izbacili je sa stadiona gde su se slavili najveći uspesi.

Veliki je revolt među navijačima Vardara, a najavljuje se mobilizacija za odlazak na tribine malog stadiona „Boris Trajkovski” u Madzari, koji je daleko lošiji kada je reč o fudbalskih uslovima.

------------

MOZZART TE VODI NA... NA ENFILD, SAN SIRO, VESTFALEN... STADION ILI DVORANU KOJE ODABEREŠ!

------------

I Vardar i Voska ulaze u ovaj meč u lošem momentu. Vardarci su u prethodnom kolu izgubili gradski derbi od Rabotničkog, dok je Voska šest utakmica zaredom bez pobede u Prvoj ligi. Svetla tačka za tim iz Ohrida je istorijsko finale u Kupu Makedonije, do kojeg se stiglo preko branioca krune Makedonije ĐP.

Vardar ove sezone još nije pobedio Vosku. Ekipe su igrale dva puta u Prvoj ligi, a mečevi su završeni rezultatom 2:1 i 3:2 za protivnika. U poslednja četiri susreta obe ekipe su postigle golove, a zanimljivo je da nijednom u sedam mečeva ova dva tima nije došlo do podele plena.

U ostatku mečeva Škupi će gostovati Sileksu u lošem trenutku. Trener Žižović je pred smenom, moguće je da neće voditi ovaj meč. Makedonija ĐP će bodove za opstanak tražiti kod kuće sa šampionom Strugom, Gostivar dočekuje Breru Strumicu, a derbi je u Kavadarcima gde će Tikveš, koji će isto kao i Voska igrati istorijsko finale Kupa, ugostiti Škendiju.

MAKEDONIJA 1 - 28. KOLO

Subota

Bregalnica - Rabotnički 0:1 (0:0)

/Gando 59/

Nedelja

16.00: (4,20) Tikveš (3,45) Škendija (1,80)

16.00: (1,95) Vardar (3,30) Voska (3,80)

16.00: Gostivar - AP Brera

16.00: Sileks - Škupi

16.00: Makedonija ĐP - Struga

***kvote su podložne promenama

Piše: Martin TANASKOVSKI


tagovi

Makedonija 1Vardar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara