Protivteža Stankovićevim osporavanjima: Hajde da ne poredimo lige, u Spartaku konačno veliki igrač

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.05.24. | 11:04

Dmitri Aleničev nedavno minimizirao dosadašnje trenerske uspehe novog stratega Spartaka, Igor Semšov i Aleksandar Mostovoj rezonuju drugačije

Pokušavao je moskovski velikan da povrati šampionsku titulu prethodnih godina najpre dovodeći renomirane inostrane trenere poput Domenika Tedeska i Ruija Vitorije, zatim se okrenuo perspektivnim opcijama poput Giljerma Abaskala, a kako ni sa jednim od stručnjaka čijim venama teče mediteranska krv (bar po nekoj liniji) nisu uspeli da ostvare glavne naume, napravili su na Otkritje Areni svojevrstan zaokret i angažovali Dejana Stankovića.

Mišljenje ruske fudbalske javnosti o imenovanju Srbina na mesto šefa struke Spartaka izrazito su podeljena. Pre samo par dana, jedan od najboljih ruskih napadača u poslednjih tridesetak godina Dmitri Aleničev govorio je o Stankovićevoj dosadašnjoj trenerskoj karijeri i tom prilikom osporio dostignuća u Superligi Srbije i mađarskoj ligi, ali je ubrzo stigla protivteža od drugih bivših ruskih igrača čije reči imaju težinu - Aleksandra Mostovoja i Igora Semšova.

Izabrane vesti

"Hajde da ne poredimo rusku, mađarsku, srpsku ligu... OK, možda mi imamo više kvalitetnih klubova, ali važno je samo da je Spartak konačno dočekao fudbalsku ličnost, velikog igrača, istinsku legendu fudbala", rekao je Semšov, dugogodišnji reprezentativac Zbornaje iz perioda prve polovine dosadašnjeg toka 21. veka i bivši igrač Zenita, CSKA, Dinama, Torpeda...

Ovakvim rečima samo se nadovezao Semšov na reči Aleksandra Mostovoja, legende moskovskog Spartak i Selte iz Viga. Čini se da je veliki broj bivših igrača Spartaka zadovoljan zaokretom u politici klupskih čelnika.

"Hvala Bogu što je jedan veliki fudbaler stigao u Spartak, čovek koji je mnogo toga osvojio u karijeri. Sada ćemo slušati fudbalski jezik, a ne priče sa interneta. Jasno je da to nije garancija da će Spartak sada početi da pobeđuje. Ali, sada bar ne očekujem žalbe. Ljudi u Spartaku počeli su da razmišljaju fudbalski. A, što se tiče Spartaka i Stankovića, bilo bi bolje da me pozovu u stručni štab", našalio se 55-godišnjak.

Aktuelni vršilac dužnosti trenera Spartaka Vladimir Slišković ostaće u Stankovićevom stručnom štabu.

„Prvi put sam razgovarao sa Stankovićem. Bio je to mali dijalog, malo smo razgovarali. I dalje ćemo imati prilike da razgovaramo mnogo više u budućnosti“, rekao je 41-godišnji Mostarac. Slišković je postao privremeni trener moskovskog kluba nakon otpuštanja Španca Giljerma Abaskala u aprilu,.


tagovi

Spartak MoskvaDejan StankovićAndrej Mostovoj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara