Momenat kada je Bentankur postigao gol za 2:2 (©Reuters)
Momenat kada je Bentankur postigao gol za 2:2 (©Reuters)

Prštalo na Old Trafordu: Rašford konačno! Junajted dva puta prosipao vođstvo, Verner već pokazao da je pojačanje

Vreme čitanja: 4min | ned. 14.01.24. | 19:27

Totenhem se dva puta vraćao u život, Nemac asistirao za gol Bentankura, samo još da namesti nišanske sprave

Kada se na terenu nađu fudbaleri Mančester Junajteda i Totenhema, pa još na Teatru snova, onda su maltene uvek zagarantovana dva sata zabave za neutralne gledaoce. Tako je bilo i u nedeljnom okršaju starih rivala. Možda kvalitet fudbala nije bio spektakularan, ali je sam utisak o većem delu utakmice upravo takav. Junajted i Totenhem odigrali su duel za ljubitelje golova i priredili ugodno popodne.

Tradicionalno i ovog puta bilo je golova na obe strane, čak četiri, po dva u mrežama oba golmana. Na kraju ekipe su morale da se zadovolje remijem (2:2), mada će Mančester Junajted više imati osećaj da je uprskao pošto je dva puta vodio i u isto toliko navrata dozvoljavao gostima iz Londona da se vrate u život. Još ako na to uzmemo da je Skot Mektomini u četvrtom minutu nadoknade promašio pobedu, onda je zaista realno reći da Junajted ima više razloga da žali.

Izabrane vesti

Šta je samo propustio škotski reprezentativac i prvi strelac Mančester Junajteda ove sezone! Dobio je u dubokoj nadoknadi, kada je već izgledalo da će se utakmica privesti mirnom kraju i da su obe ekipe zadovoljne bodom, upotrebljivu loptu posle centaršuta Alehandra Garnaća sa levog boka, ostao je sam kao duh na šest metara od gola i pucao glavom, ali je bio neprecizan. Mrak je pao svima na Teatru snova, jer je potpuno jasno koliko bi tri boda značila posle samo jedne pobede u proteklih pet kola...

Bila je ovo utakmica u kojoj su se definitivno razbili neki tabui. Rasmus Hojlund je uradio ono što odavno nije, upisao gol i asistenciju u istoj utakmici! Mladi norveški golgeter je već u 3. minutu pogodio metu i doneo Junajted u vođstvo posle dobrog prodora Markusa Rašforda na levoj strani, a onda se i sam engleski reprezentativac upisao u listu strelaca. Bilo je to pred sam kraj poluvremena, kada ga je pametnom asistencijom uposlio Hojlund, posle čega mu je ostao lakši deo posla. Bio je to, verovali ili ne, prvi Rašfordov gol posle 14 utakmica na Old Trafordu i 992 minuta! Čovek koga su navijači kovali u zvezde i za koga se verovalo da je dostojan dresa madridskog Reala, živeo je sa prokletstvom na svom terenu i večeras ga je konačno skinuo. Hojlund je upisao prvo razigravanje u dresu Mančester Junajteda.

Nisu se samo Junajtedovi napadači razigrali, ista je priča i sa Totenhemovim. Da li su ovo konačno dani kada se Rišarlison konačno potpuno uklopio u Totenhem i prihvatio ono što se od njega traži? Brazilac se ponovo našao na listi strelaca, već šesti put u poslednjih šest ligaških nastupa. Koliko je ovo značajan podatak, pokazuje i dodatak na isti, da je isti broj ligaških pogodaka upisao u 47 utakmica ranije!

Odlično je Rišarlison iskoristio centaršut Pedra Pora posle kornera i matirao Andrea Onanu koji je bio na golu Mančester Junajteda, iako Kamerun u ponedeljak igra prvu utakmicu Afričkog kupa nacija! Kako je njegova zamena anonimni Altaj Bajindir koji je u samom finišu prelaznog roka stigao iz Fenerbahčea za 5.000.000 evra, Junajted i Kamerun su napravili dogovor da Onana brani danas, pa da se odmah posle utakmice priključi saigračima u nacionalnom timu. Teško je očekivati da će braniti protiv Gvineje u ponedeljak od 18 časova, ali sa njim se nikad ne zna... Istini za volju, Onana i nije ostavio neki utisak danas, praktično nije imao nijednu pravu intervenciju, a kod oba pogotka je slabo reagovao. Još ga je prečka spasila u prvom poluvremenu, kada je Kristijan Romero posle kornera umalo doneo novo izjednačenje...


Nije se tada dalo Totenhemu da stigne do 2:2, ali se to desilo već u prvom minutu drugog poluvremena. Velike zasluge za gol idu na račun novopristiglog ofanzivca Tima Vernera koji je sjajno proigrao Rodriga Bentankura i omogućio mu da kraj vremešnog Džonija Evansa pogodi malu mrežu. Nemac je debitovao za londonski klub samo nekoliko dana pošto je potpisao, zaigrao je od prvog minuta i već pokazao da će biti pojačanje za Pevce. Iako je konstantno bio opasan po odbranu Junajteda, definitivno ga i dalje muči stara boljka, a to je da namesti nišanske sprave. O tome dobro govori situacija iz 22. minuta, kada je lepo nadriblao loptu pred kazneni prostor, a onda je lansirao u gornje redove tribina. Situaciju pogledajte OVDE.

Dok je Verner igrao od starta, još jedno bitno pojačanje Radu Dragušin odigrao je zaključnih desetak minuta. Rumun je uneo stabilnost u poslednju liniju i jasna je bila ideja Ejndža Postekoglua da u finišu zadrži jedan bod.

U Totenhemu mogu da budu zadovoljniji bodom, Junajted je opet propustio veliku šansu da uhvati zamajac za ulazak u top četiri tima Premijer lige.

PREMIJER LIGA – 21. KOLO

Petak

Barnli - Luton 1:1 (1:0)

/Amduni 36 - Moris 90+2/

Subota

Čelsi - Fulam 1:0 (1:0)

/Palmer 45+4 penal/

Njukasl - Mančester Siti 2:3 (2:1)

/Isak 35, Gordon 37 - Silva 26, De Brujne 74, Bob 90+1/

Nedelja

Everton - Aston Vila 0:0

Mančester Junajted - Totenhem 2:2 (2:1)

/Hojlund 3, Rašford 40 - Rišarlison 19, Bentankur 46/

Subota, 20. januar

13.30: Arsenal – Kristal Palas

18.30: Brentford – Notingem forest

Nedelja, 21. januar

15.00: Šefild Junajted – Vest Hem

17.30: Bornmut – Liverpul

Ponedeljak, 22. januar

20.45: Brajton – Vulverhempton

***Kvote su podložne promenama



tagovi

TotenhemMančester JunajtedRodrigo BentankurTimo VernerMarkus RašfordRasmus Hojlund

Obaveštavaj me

Man. Junajted
Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara