(©Reuters)
(©Reuters)

Prštalo u derbiju Lime: Univerzitario dva puta vodio, slađi bod ide Sporting Kristalu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 21.11.20. | 01:26

Podela plena - 2:2

Možda peruanski fudbal nije najkvalitetniji, ali ume da iznedri uzbudljive utakmice. Derbi između Sporting Kristala i Univerzitarija, dva od tri najtrofejnija kluba u Peruu, obilovao je šansama, ali i grubom igrom. Univerzitario je dva puta vodio, a Sporting Kristal dva puta sustizao gradskog rivala.

Otkinuo je Univerzitario domaćinu prve bodove u Klausuri i pokazao da Kristal nije bauk. Napad Sporting Kristala nije zakazao, bodovni i golgeterski saldo su uvećani, ali se odbrana nije pokazala u najboljem svetlu. Do 7. kola i derbija Lime, Kristal je primio četiri gola i bio je najbolja odbrana lige.

Izabrane vesti

Univerzitario je poveo nakon što je umešno sačuvao loptu, ona je došla na krilo do Bore, koji je uputio centaršut u srce kaznenog, a Dos Santos je bio hladnokrvni egzekutor. Manje od deset minuta bilo je potrebno Sporting Kristalu da dođe do izjednačenja. Pogrešili su igrači Univerzitarija na sredini terena, odbrana je pukla, a Erera je sjajno istrčao kontru, uposlio Kalkateru, koji je iz drugog pokušaja matirao Karvalja.

Samo što je počelo drugo poluvreme, Univerzitario je po drugi put poveo. Ovaj put iz prekid igre. Spavala je odbrana domaćina, a Korzo je znao da iskoristi statičnost igrača Sporting Kristala i glavom je smestio loptu u gol. U 27. minutu nastavka, Kristal je drugi put poništio vođstvo velikog rivala. Nakon centaršuta lopta se od Erere savršeno odbila, usporila i namestila Persiju Limi koji je pocepao mrežu i ispostaviće se postavio konačan rezultat.




tagovi

Sporting Kristal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara